Kürdistan Bölgesi'nde 4 kişide koronavirüs tespit edildi

Kürdistan Bölgesi'nde 4 kişide koronavirüs tespit edildi
IKBY Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Süleymaniye’de 3’ü aynı aileden olamk üzere toplam 4 kişide koronavirüs görüldüğü bildirildi.

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nde (IKBY) 4 kişide yeni tip koronavirüs tespit edildi. IKBY Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ilgili yazılı açıklamada, Süleymaniye’de 3’ü aynı aileden olamk üzere toplam 4 kişide koronavirüs tespit edildiği belirtildi.

K24'ün haberine göre açıklamada, İran’dan dönen ve karantinya alınan 24 kişiden 4'ünün yapılan testler sonucu koronavirüse yakalandığının anlaşıldığı kaydedildi.

Açıklamada ayrıca, koronavirüs bulaştığı tespit edilen kişilerin özel olarak hazırlanmış hastaneye alındığı ve durumlarının stabil olduğu vurgulandı.

İRAN’DA ÖLENLERİN SAYISI 54’E ÇIKTI

İran'da koronavirüs nedeniyle 11 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 54'e çıktı, vaka sayısı ise 978'e yükseldi. İran Sağlık Bakanlığı Halkla İlişkiler Sorumlusu Kiyanuş Cihanpur, düzenlediği basın toplantısında yeni tip korona virüsü nedeniyle 11 kişinin daha hayatını kaybettiğini ve dünden bu yana 385 yeni vaka tespit edildiğini açıkladı.

Cihanpur, son belirlemelere göre ülkede korona virüsü nedeniyle ölenlerin sayısının 54'e, vaka sayısının ise 978'e yükseldiğini belirtti. İranlı yetkili, en fazla vakaya Tahran, Kum ve Gilan eyaletlerinde rastlandığını söyledi. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar