'Kürdistan' ve 'Sayın Öcalan' ifadeleri için takipsizlik kararı

'Kürdistan' ve 'Sayın Öcalan' ifadeleri için takipsizlik kararı
“Kürdistan ve Sayın Öcalan” ifadeleri nedeniyle dört kişi hakkında açılan soruşturmada savcılık takipsizlik kararı verdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü’nün 26 Nisan’da il binaları önünde yaptıkları açıklama sırasında eski İl Örgütü Eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı, Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Muhammet Enes Sezgin ve Artı TV kameramanı Bilal Meyveci gözaltına alındı.

Aynı gün serbest bırakılan 4 kişi hakkında "Örgüt propagandası yapmak" ve "Toplantı ve gösteri kanununa muhalefet etmek" iddialarıyla soruşturma başlatıldı. Soruşturmada Avcı’nın konuşmasında sarf ettiği "Kürdistan ve Sayın Öcalan" kelimeleri suçlama konusu yapıldı. Öte taraftan yapılan açıklamada taş ve sopa gibi "silahlar", yasa dışı amblem, işaret, döviz, afiş, pankart ve materyallerin kullanıldığı iddia edildi.

SAVCI POLİSİ YALANLADI

Açıklamada taş, sopa, yasa dışı amblem, işaret, üniforma ve benzeri materyaller taşındığı iddiasını değerlendiren savcılık, bunun gerçeği yansıtmadığı, ayrıca yürüyüş yapılmadığı ve suç sayılan sloganların atılmadığını belirtti. Öte taraftan polisin basın açıklaması yapan HDP’lilerin dağılma uyarısına rağmen dağılmadığı iddiasını da değerlendiren savcılık, söz konusu iddiayı doğrulayacak kamera görüntüsünün de bulunmadığını ifade etti.

Avcı’nın sarf ettiği "Kürdistan ve Sayın Öcalan" ifadelerini de değerlendiren savcılık, ifadelerin örgüt propagandasına denk gelmediğini ve atılı suçların yasal unsurlarının oluşmadığını kaydetti. Savcılık, bu nedenle gazeteci Sezgin, Meyveci ile Avcı ve Bulut hakkında açılan soruşturmaya takipsizlik kararı verdi. (Mezopotamya Ajansı)
 

Öne Çıkanlar