Kürekle yaralanan komiser: Kaba kuvvet uygulamak yerine diyalog yolunu tercih ettim

Kürekle yaralanan komiser: Kaba kuvvet uygulamak yerine diyalog yolunu tercih ettim
Bir kişinin kürekli saldırısı sonucu yaralanan Karakol Amiri Komiser Seydi Emirhan, 'Farklı bir tercihte bulunsaydım ve sonucu daha ağır olsaydı bundan ailem de etkilenecekti' dedi.

Afyonkarahisar'ın Sahipata Mahallesi Kocatepe Polis Merkezi yakınlarında, Pazar günü akli dengesi yerinde olmadığı belirtilen O.P adlı bir kişinin ailesi tarafından hastaneye götürülmek istendiği sırada direnmesi üzerine Polis Merkezi'nden Karakol Amiri komiser Seydi Emirhan ve beraberindeki polisler konuşarak ikna etmeye çalıştı.

O.P., elindeki küreği Karakol Amiri Seydi Emirhan'ın başı ile ayağına vurmasına rağmen Komiser Emirhan diyalogyolundan vaz geçmedi. Sol kulağının arka kısmından ve sol bacağından yaralanan ve 5 gün istirahat alan  komiser Seydi Emirhan, yaşananları ve olay anındaki tutumunun nedenini anlattı.

Kendilerine bilgi ulaşınca ekibiyle birlikte şahsı sakinleştirmek için olay yerine gittiğini belirten Emirhan, şiddet yerine diyalog yolunu tercih etmesini, "Farklı bir tercihte bulunsaydım ve sonucu daha ağır olsaydı bundan ailem de etkilenecekti" sözleriyle ifade etti:

'SİLAHIMI ATEŞLEME ŞANSIM VARDI ANCAK BUNU TERCİH ETMEDİM'

"Dezavantajlı olarak nitelendirdiğimiz bir vatandaş profiliyle karşı karşıyaydık. Bilinçli bir davranışta bulunduğunu düşünmüyorum. Şahsın üzerime geldiği esnada silahımı çekip ateşleme şansım vardı ancak bunu tercih etmedim. Şahsın saldırma anında silahımı çekmiş olsaydım hedef gözetmeksizin ateş etmek zorunda kalacaktım. Bu tercihimde de şahsın belden yukarıdaki bir bölgesine isabet etmesi durumunda ölümüne de neden olabilirdim. Bu olayda akli dengesi yerinde olan bir şahıs ile karşı karşıya olsaydık yapabileceğimiz hamleler farklı olurdu. Emniyet teşkilatı adına da olumsuz bir örnek teşkil etmemek adına diyalog yolunu tercih ettim." 

'KABA KUVVET YERİNE DİYALOG YOLUNU TERCİH ETTİM'

2007 yılında göreve başladığını ve Afyonkarahisar'ın 4'üncü görev yeri olduğunu daha önce İstanbul'da Beyoğlu, Okmeydanı, Dolapdere, Tarlabaşı gibi bölgelerde çalıştığını belirten Komiser Emirhan, "Bu tür olaylarda tecrübeli olmak yetmiyor. Anlık olaylarda karar vermeniz gerekiyor. Bizim avantajımız şahsın durumunu biliyor olmamızdı. Bu nedenle şahsa ben biraz daha ılımlı yaklaşmak istedim. Kaba kuvvet uygulamak yerine diyalog yolunu tercih ettim. Bunu da ısrarla tekrarlıyorum silahı da kendim bilerek ve isteyerek kullanmadım.

Ağır bir rahatsızlığım yok ve sağlık durumum da iyi. Ailem de yaşanan olayı anlayışla karşıladı. Farklı bir tercihte bulunsaydım ve sonucu daha ağır olsaydı bundan ailem de etkilenecekti" diye konuştu.

Diyalog ve ikna yönteminin yöneticileri tarafından da desteklendiğini belirten Seydi Emirhan, "Genel müdürüm, daire başkanlarımız, emniyet müdürümüz, olay anını ve uyguladığımız yöntemin gerekçelerini anlattığımızda da doğru bir uygulama yaptığımızı ve bu uygulamamızın teşkilatımıza örnek teşkil ettiğini ifade ettiler" dedi.

 

Öne Çıkanlar