Küresel merkez bankalarının yetkilileri Coronavirus'ün yayılmasını değerlendirecek

Küresel merkez bankalarının yetkilileri Coronavirus'ün yayılmasını değerlendirecek
Üst düzey merkez bankacılar, bugün Coronavirus'ün yayılmasının tetiklediği ekonomik şok karşısında ne kadar daha adım atabileceklerinin işaretlerini verecek planlarını güncelleyecek.

Dünyanın önde gelen merkez bankası yetkilileri, küresel salgının küresel ekonomik krize neden olmasını önlemek için trilyonlarca dolarlık kredi musluğunu açtı.

Üst düzey merkez bankacılar, bugün Coronavirus pandemisinin yayılmasının tetiklediği ekonomik şok karşısında ne kadar daha adım atabileceklerinin işaretlerini de verecek planlarını güncelleyecekler.

Şimdiye kadar gösterilen çabalara rağmen, küresel ekonomi, sağlık krizinin ortaya çıkardığı riskler göz önüne alındığında tehlikeyi atlatmış değil. ABD Merkez Bankası (Fed), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve Japonya Merkez Bankası'nın (BOJ) üst düzey yetkililerin bugün Ulusal İşletme Ekonomisi Derneği'nin (National Association for Business Economics) online toplantısında yapacakları konuşmada bu durumu kabul etmeleri muhtemel.

IHS Markit's Macroeconomic Advisers'ın ABD ekonomisi eş başkanı Chris Varvares, pazartesi günü küresel ekonomi konulu bir NABE panelinde, "Para politikasının gaza basan olduğunu biliyoruz. Ancak "hastalık patron ... Bunu ekonominin tamamen toparlanmasına izin verecek düşük seviyelere indirmekte gerçekten sorun yaşıyoruz" dedi.

Fed Başkanı Jerome Powell bugün TSİ ile 17:40'ta, ECB Yönetim Kurulu Üyesi Philip Lane TSİ ile 18:30'da ve BOJ Başkanı Haruhiko Kuroda gece TSİ ile 02:00'da konuşma yapacak. (REUTERS)

Öne Çıkanlar