Kurt Cobain'in gitarı açık artırmayla satılacak

Kurt Cobain'in gitarı açık artırmayla satılacak
Kurt Cobain’in MTV Unplugged performansında kullandığı gitarı 1 milyon dolar başlangıç fiyatından açık artırmaya çıkıyor.

Julien’s Müzayedecilik, Kurt Cobain’in MTV Unplugged performansında kullandığı 1959 model Martin D-18E akustik gitarın açık artırmaya çıkarıldığını duyurdu. Cobain’in ölümünden 5 ay önce Kasım 1993 yılında çaldığı gitarın açık artırmadaki başlangıç fiyatının en az 1 milyon dolar olarak belirlenmesi bekleniyor.

Müzayede evi başkanı Darren Julien, "Julien’s Müzayedecilik, New York’ta Nirvana’nın efsanevi MTV Unplugged performansı ile müzik endüstrisini ve pop kültürünü büyük ölçüde büyüten Kurt Cobain’den bu tarihi gitarı sunmaktan gurur duyuyor. Bu önemli gitar, rock müzik ikonlarından birinin, tüm zamanların en unutulmaz canlı performanslarından birinde çaldığı enstrüman olarak rock‘n roll tarihindeki haklı yerini aldı" dedi.

Cobain’in gitarı, Cobain tarafından punk rock grubu Poison Idea’nın Feel the Darkness albümünün el ilanları ile süslenmiş orijinal sert kabuklu kılıfla birlikte satılacak.

Geçen yıl ise, Cobain’in Unplugged performansı sırasında giydiği hırka Julien’s Auctions tarafından rekor fiyata alıcı bularak 334 bin dolar’a satılmış ve şimdiye dek satılan en pahalı hırka unvanını kazanmıştı.

Öne Çıkanlar