Kürt gençlerinin AP önündeki eylemine polis müdahalesi

Kürt gençlerinin AP önündeki eylemine polis müdahalesi
Avrupa Parlamentosu önünde kendilerini demirlere zincirleyen gençlere polis müdahale etti; bir eylemci gözaltına alındı.

Bir grup Kürt genci, Fransa’nın Strasbourg kentindeki Avrupa Parlamentosu (AP) binasında PKK Lideri Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridi protesto etti.

ANF'nin haberine göre, Saat 13.00’te AP binası önünde toplanan gençler, giriş kapısını aşarak, bina içerisine girdi.

Gençler AP'nin tecrit karşısındaki sessizliğine tepki gösterirken, Öcalan’ın özgürlüğünü talep etti.

Gençler açıklamalarında Abdullah Öcalan'ın  73. doğum gününü kutlarken, Öcalan'ın 24 yıldır "İmralı işkence sisteminde esir tutulmaktadır." dedi ve "Bu esaret tüm Kürt halkına biçilmek istenen bir esaret durumudur." ifadelerini kullandı.

AP’nin İmralı’da yaşanan "insanlık dışı muameleyi görmezden geldiği" tepkisinde bulunan gençler, "Yaptığınız hukuk dışı siyaseti bırakın. Kürt halkı size boyun eğmeyecektir" dedi.

Daha sonra gençler, "Liberte Pour Öcalan" ve "Bijî Serok APO" sloganlarını atarak kendilerini bahçe duvarlarına zincirledi; Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin kaldırılmasını ve özgürlüğünün sağlanmasını istedi. 

İlerleyen dakikalarda ellerinde demir kesme makasları, joplar ve biber gazları ile polisler girdi ve direnen gençlere müdahale etti. Müdahale sonucu S.Ö isimli eylemci gözaltına alındı. 

Gençler, pankart ve posterlerle yürüyüşlerini Strasbourg sokaklarında devam ettirdi. Eylem, yaklaşık 3 saat sürdü. 

Öne Çıkanlar