Kürtlerin Cenevre’ye katılımı konuşuluyor

Kürtlerin Cenevre’ye katılımı konuşuluyor
BM, Suriye konulu Cenevre toplantılarının 23 Şubat’ta başlayacağını açıkladı. Rojava yönetiminin katılımı henüz net değil. DÜNYA – Rusya Hükümeti'nin...

BM, Suriye konulu Cenevre toplantılarının 23 Şubat’ta başlayacağını açıkladı. Rojava yönetiminin katılımı henüz net değil.

DÜNYA – Rusya Hükümeti'nin Cenevre Ofisi Sözcüsü Maria Khodynskaya, Kürtlerin Cenevre görüşmelerine katılıp katılamamasını değerlendireceklerini söyledi.

Erbil merkezli Rûdaw internet sitesine konuşan Maria Khodynskaya, İsviçre'nin Cenevre kentinde tarafların, Kürtlerin toplantılara katılıp katılmamasını görüşerek karara bağlayacağını kaydetti.

Khodynskaya, toplantılara Kürt tarafının davet edilip edilmeyeceğini bilemediğini ifade etti.

Birleşmiş Milletler (BM), İsviçre'nin Cenevre kentinde 20 Şubat'ta yapılması planlanan Suriye konulu müzakerelerin 23 Şubat'ta başlayacağını bildirdi.

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Sözcüsü Yara Sharif, açıklamada, 20 Şubat'a kadar müzakerelere katılacak heyetlerin Cenevre'ye gelerek Staffan de Mistura ile istişare yapacağını belirtmişti.

Sharif, de Mistura'nın Suriye barış görüşmeleri için diplomatik faaliyetlerini aktif şekilde sürdürdüğünü ve katılımcılara davetiyelerin bugün itibarıyla gönderildiğini aktarmıştı.

De Mistura’nın Sözcüsü, "20 dolayında davetiye gönderildi. Heyetler 20 Şubat'ta Cenevre'ye geldiğinde bazı görüşmeler yapılacak. Resmi görüşmeler ise 23'ünde başlayacak" ifadelerini kullanmıştı.

Suriye heyeti Beşar Cafer başkanlığında görüşmelere katılacak. Suriye hükümetinin resmi heyetinde Rojavalı milletvekili Ömer Ose de yer alıyor.

21 kişiden oluşan Suriye muhalifler heyeti ise Nasr El Hariri başkanlığında Cenevre'ye gidecek. ENKS’li Fuad Aliko Nasr El Hariri başkanlığındaki heyete yer alan tek Kürt üye.

Öne Çıkanlar