Kurtulmuş: Bir savaşa giriyoruz ve biz kazanacağız

Kurtulmuş: Bir savaşa giriyoruz ve biz kazanacağız
Pentagon'un açıklamasıyla aynı dakikalarda konuşan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, 'Bir savaşa giriyoruz ve Allah'ın izniyle bu savaşı biz kazanacağız' dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın "Geçmişte güçlü bir biçimde ifade ettiğim gibi ve sadece tekrarlamak için, eğer Türkiye, benim büyük ve benzersiz bilgeliğim dahilinde limitleri aştığına kanaat getirdiğim herhangi bir şey yaparsa, Türkiye’nin Ekonomisini (geçmişte yaptığım gibi) tamamen imha edeceğim ve yok edeceğim" açıklaması ve ABD Savunma Bakanlığı'nın "Biz Kuzey Suriye’de bir Türk operasyonunu desteklemiyoruz. ABD Silahlı Kuvvetleri bu tür bir operasyonu desteklemeyecektir veya buna müdahil olmayacaktır" açıklamalarıyla aynı saatlerde Habertürktelevizyonunda açıklamalar yapan AKP Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, "Savaşa giriryoruz" ifadeleri kullandı.

'SAVAŞ' AÇIKLAMASINI NUMAN KURTULMUŞ YAPTI

Suriye’nin kuzeyinde yapılacak olası bir askeri harekat için "Nihayetinde savaşa giriyoruz ve Allah’ın izniyle inşallah bu savaşı biz kazanacağız" dedi.

Suriye’nin kuzeyindeki her gelişmenin 'Türkiye için milli güvenlik meselesi' olduğunu belirten Kurtulmuş, "Nihayetinde bir savaşa giriyoruz. Buradan terör örgütlerinin temizleneceği, sınırları belli olsa da bir savaşla karşı karşıyayız ve Allah’ın izniyle inşallah bu savaşı biz kazanacağız. Bu operasyon gerçekten bizim ve bölgemizin de tarihine altın harflerle yazılacak. Buradan biz kazançlı çıkacağız" diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar