Kurucu Meclis üyeleri Ulusal Meclis’i bastı

Kurucu Meclis üyeleri Ulusal Meclis’i bastı
Venezuela'da hükümet yanlısı Kurucu Meclis üyeleri, muhalefetin çoğunlukta olduğu Ulusal Meclis'e zorla girdi

DÜNYA - Venezuela’da Kurucu Meclis seçimlerinin üzerinden iki hafta geçti ama gerilim düşmüyor. Muhalefetin boykot ettiği seçimlerde yeni anayasayı yazmak için oluşturulan Kurucu Meclis üyeleri, 2016’daki seçimlerde oluşturulan ve muhalefetin çoğunlukta olduğu Ulusal Meclis’e zorla girdi.

Ulusal Meclis’in web sitesinde Kurucu Meclis üyelerinin meclis salonu içinde görüldüğü fotoğraf yayınlandı. İnternet sitesinde yer verilen bilgilerde, Pazartesi günü yapılan son oturum sonrasında Kurucu Meclis’in başkanı Delcy Rodriguez ile Albay Bladimir Lugo’nun da aralarında bulunduğu bazı kişilerin zorla meclis salonuna girdiği belirtildi. Kurucu Meclis ile Ulusal Meclis üyeleri aynı binayı kullanıyor.

Cumartesi günü de hükümet yanlısı bazı göstericiler meclis binasına girmiş, olayda bazı muhalif milletvekilleri yaralanmıştı.

HÜKÜMETE SİBER SALDIRI
Öte yandan Venezuela'da kendilerini hükümet karşıtı bilgisayar korsanları olarak tanımlayan bir grup, hükümete ait internet sitelerine siber saldırılar düzenlemeye başladı. Reuters haber ajansının e-posta yoluyla ulaştığı bilgisayar korsanlarından birisi, "Amacımız düşman ne kadar güçlü gözükürse gözüksün halka umut ışığı olmak. Birlikten kuvvet doğar" diye konuştu. (Artı Gerçek)

Öne Çıkanlar