Kurum iptal edilen arıtma tesisi için konuştu: İBB Başkanı'nın kararı talihsiz, gerekirse biz yaparız

Kurum iptal edilen arıtma tesisi için konuştu: İBB Başkanı'nın kararı talihsiz, gerekirse biz yaparız
'Gerekirse bakanlık olarak gideceğiz resen bu işi yapacağız.'

İstanbul'da Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Projesi'nin iptal edilmesine ilişkin açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İBB Başkanı'nın açıklaması ve aldığı karar talihsiz. Yapmama üzerinden prim yapılıyor. Gerekirse bakanlık olarak gideceğiz resen bu işi yapacağız" dedi.

NTV canlı yayınında soruları yanıtlayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin iptal ettiği 'Silahtarağa İleri Biyolojik Arıtma Tesisi Projesi' ile ilgili açıklama yaptı.

Bakan Kurum, projeyle ilgili şunları söyledi:

"Bu konuya ilişkin bakan yardımcımız buna ilişkin teknik cevapları verdi. Şunu ifade etmek isterim. Dünyanın atık su arıtma tesislerine bakışı incelendiğinde, iklim değişikliği dünyanın en önemli problemlerinin başında geliyor. Tüm dünyanın tedbir aldığı süreçte atık su arıtma tesisleriyle alakalı olarak tüm düya ileri biyolojik arıtma tesislerine geçiyor. Ülkemizde atık su tesislerinden yeniden kullanım oranı yüzde 1.2. İklim değişiklikleriyle ilgili adımlarımızı atmak durumundayız. İBB Başkanı'nın açıklaması ve aldığı karar talihsiz. Yapmama üzerinden prim yapılıyor. Bu atık su arıtma tesisine neden ihtiyaç var? Atık sular Marmara'ya deşarj ediliyor. Bugünkü arıtma tesislerini biyolojik hale getiremezseniz denizi kurtaramazsınız. Sayın Cumhurbaşkanımıznı sayesinde Haliç yanında gezilebilir, içinde balıkların yüzdüğü bir hale geldi. Tüm dünya biyolojik arıtmaya geçerken İBB Başkanı çıkıp 'Bu israf projesidir' gibi talihsiz bir açıklama yaptı. Buna müsaade etmeyeceğiz, belediyenin sorumlulukları var. Haliç'in eski haline dönmesine müsaade etmeyeceğiz. Atılması gereken adımları kararlılıkla atacağız. Gerekirse bakanlık olarak gideceğiz resen bu işi yapacağız." 

 

Öne Çıkanlar