Kuş yurdu yanıyor, müdahale yok

Kuş yurdu yanıyor, müdahale yok
Yüksekova'da birçok kuş türünün yaşadığı Nehil Sazlığı’nda çıkan yangına havadan müdahale edilemediği için söndürülemiyor.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde birçok kuş türünün yaşadığı Nehil Sazlık alanında çıkan yangına müdahale edilemiyor. Yüksekova -Şemdinli arasında bulunan sazlıkta süren yangına karadan müdahale edilemediği için itfaiye ekipleri sadece izlemekle yetiniyor. Şu saatte kadar bin hektarlık alanın küle döndüğü belirtiliyor. Arazinin bataklık ve sazlık olmasından kaynaklı havadan müdahale edilmesi gerekiyor. 
 
İTFAİYE ALANA GİREMİYOR 

Yangını izlemekle yetinen Yüksekova Belediyesi’ne bağlı itfaiye ekibi, alanın bataklık olmasından dolayı çalışma yürütemediklerini söyledi. İtfaiye ekibinde çalışanlar, "Nehil sazlığındaki yangın öğle saatlerinde başladı. İtfaiye ekiplerimiz yangının bir kısmını kontrol altına alabildi ancak alana hiçbir şekilde girilemediği için müdahale edemiyoruz" dedi.   
 
Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, rüzgarın etkisiyle yangın yayılmaya devam ettiğini belirten itfaiye çalışanları, "Nehili sazlık olduğu için hiçbir şekilde müdahale edilemiyor. Araç 20 metre gittikten sonra batıyor ve daha fazla gidemiyor. Helikopter olmadığı için müdahale edemiyoruz ve imkanlar kısıtlı. Bu yüzden de beklemek zorundayız" diye konuştu. 

Öne Çıkanlar