Susurluk kazasındaki şoför konuştu

Susurluk kazasındaki şoför konuştu
Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in itiraflarıyla siyaset-mafya ilişkisi nedeniyle yeniden gündeme gelen Susurluk kazasındaki kamyon şoförü Hasan Gökçe konuştu.

Polis-siyaset-mafya ilişkisinin ortaya saçıldığı Susurluk kazası, bugün organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in itiraflarıyla yeniden gündemde. Susurluk kazasındaki şoförle konuştuğunu aktaran Cumhuriyet gazetesi köşe yazarı Barış Pevlivan "Bugün herkes Susurluk’u hatırlatıyor. Tozlu raflardaki kirli dosyalara tekrar bakılıyor. 1996’daki kazayla ortaya saçılan polis-mafya-siyaset ilişkileri yeniden konuşuluyor. Tamam da tüm bunların ortaya çıkmasına neden olan kişi şimdi ne yapıyor?" diye sordu. Pehlivan, Susurluk kazasına karışan şoför Hasan Gökçe ile yaptığı görüşmeyi kaleme aldı.

"Susurluk kazasını yapan kamyonun şoförü Hasan Gökçe’den bahsediyorum. Denizli’nin Buldan ilçesinde yaşayan Gökçe’yi aradım. Sordum: Sedat Peker’in videolarını izlemiş miydi?" diye soran Pehlivan şunları yazdı:

"İzleyemedim, dedi ve ekledi: "Kendi derdimdeyim, karnımı doyurmaya çalışıyorum."

Yakınları sürekli "izle" diyormuş ama onun tepkisi netti: "Bu konulardan çok yoruldum, ilgilenmiyorum."

Abdullah Çatlı, Hüseyin Kocadağ ve Gonca Us’un ölümüne yol açtı Susurluk kazası. Hasan Gökçe dönemin parasıyla on milyonlarca lira tazminat ödemeye mahkûm oldu. Öğrendim ki ödeyememiş o parayı da.

Yardım vaadinde bulunanlara ne oldu?

Bir dönemin unutulmayan ismi, "hepsi lafta kaldı" diye bitirdi konuşmasını."

ÖLDÜRÜLEN KIBRISLI GAZETECİ KUTLU ADALI'NIN EŞİ: UMUTSUZUM 
Peker, Kıbrıslı gazeteci-yazar Kutlu Adalı’nın öldürülmesine ilişkin de eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ve dönemin özel harekat polisi Korkut Eken’i işaret etti.

25 yıl önce öldürülen gazetecinin eşiyle de konuşan Pehlivan, İlkay Adalı’nın cinayetin perde arkasının çıkarılmasına ilişkin ‘umutsuz’ olduğunu aktardı.

"Aradığımda Lefkoşa’daydı. Konuşmak istemiyordu. Cinayetin perde arkasının ortaya çıkabilme ihtimaline dair "umutlu değilim" demekle yetindi. Peker’in videolarını izlediğini ve çok üzüldüğünü aktardı" diye yazan Pehlivan, şunları yazdı:

"Haksız da değildi, senelerdir tüm aile çok çile çekiyordu.

Son olarak Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) 2005 tarihli kararını hatırlattı. Peker’in iddialarıyla o karardaki tespitlerin örtüştüğüne dikkat çekti. AİHM, Kutlu Adalı cinayeti hakkında yeterli ve inandırıcı araştırma yapılmadığı gerekçesiyle Türkiye’yi mahkûm etmişti.

Şairdi de Kutlu Adalı. Yazdığı bir şiirindeki son satırla bitireyim:

‘Gideyim buralardan diyorum, selamsız kalmaktan korkuyorum.’"

SUSURLUK ŞOFÖRÜ: KARNIMI DOYURMAYA ÇALIŞIYORUM

BİNALİ YILIRIM’IN OĞLU VE KARA PARA ÇARKI: ‘KARA PARA AKLAMANIN EN KULLANIŞLI YÖNTEMİ DENİZCİLİK’

Pehlivan, Peker’in uyuşturucu ticareti yaptığını söylediği eski Başbakan ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın oğlu Erkam Yıldırım ile ilgili de "Önü çok açık bir oğuldu Erkan Yıldırım. Düşünün, 21 yaşında denizcilik şirketini kurdu" diye yazdı.

"Bir bilenle, onun gibi çocukların bilinmeyenlerini "Babam Sağolsun" kitabında yazan İlhan Taşcı ile konuştum. Bugün RTÜK üyesi olan Taşcı, kara para aklamanın en kullanışlı yönteminin denizcilik aracılığıyla yapıldığını belirtti" ifadelerini kaydeden Pehlivan, şunları yazdı:

"Ve çok kritik bir haber kaynağının ağzından şöyle aktardı:

"Eğer kullanmasını bilir, seyrüseferi nasıl ve neyle yapacağını kavrarsan dünyanın en iyi kara para aklama aracı gemidir. Eski filmlerdeki, Sezen Aksu’nun şarkısındaki yandan çarklı gemileri gözünüzün önüne getirin. Gemiden çarka kara parayı atarsın, çark döner, denizden tertemiz paralar gemiye tekrar çıkar. Mesela bu çocukların gemileri Tuzla Tersanesi’nde yatsa bile çarklarında para dönüyordur, seyrüsefer defterine göre... Tıpkı otelde hiç müşteri yokken tüm odaların dolu gösterilmesi gibi. Sistem aynı!" 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar