Kütüphaneye şortla giden kadın 'burada giyme' diye uyarıldı

Kütüphaneye şortla giden kadın 'burada giyme' diye uyarıldı
Gebze ilçesinde 20 yaşındaki M.U. Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Gebze Gençlik Merkezi kütüphanesinde giydiği şort nedeniyle uyarıldı ve bir daha şort giymemesi istendi.

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Gençlik Merkezi kütüphanesine giden bir genç kadın kütüphaneye şortla geldiği için uyarıldı. Genç kadına "bacakların belli oluyor, şortla gelme" denildi.

Bağımsız Kocaeli gazetesinden Uğur Enç’in haberine göre 20 yaşındaki M.U. Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Gebze Gençlik Merkezi kütüphanesinde giydiği şort nedeniyle sorun yaşadı. Güvenlik görevlisi tarafından "Bir daha buraya böyle gelme" diye uyarıldığını söyleyen M.U., "3-4 gündür şort giyiyordum. Bakışların değiştiğini fark etmeye başladım. Dün güvenlik görevlisi geldi yanıma. Müdür beyin talimatıyla geldiğini söyledi. ‘Yanlış anlama ama böyle giyinmen hoş değil’ dedi. Hatlarımın, bacaklarımın çok belli olduğunu söyledi" diye konuştu.

Güvenlik görevlisinin, "Bizim müdür beyimiz bu tarz şeylerden rahatsız oluyor" şeklinde konuştuğunu ifade eden M.U. "Şort giymeye devam edeceğimi söyledim. Onlar gibi düşünmediğimi anlattım. ‘Başka yerde giy. Burada olmuyor, burada giyme’ dediler. ‘Tamam’ dedim konuyu kapattım. Bugün kütüphaneye gitmedim. Yarın tekrar gideceğim. Ve yine şort giyeceğim. Bir yanlış anlaşılma söz konusu yalnız onu düzeltmek istiyorum. Beni kütüphaneden çıkarmadılar. Uyardılar. Ancak bu bile başlı başına büyük bir yanlış" dedi. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar