Kuzey Kore’de ilk resmi koronavirüs vakası açıklandı, ulusal karantina ilan edildi

Kuzey Kore’de ilk resmi koronavirüs vakası açıklandı, ulusal karantina ilan edildi
Kuzey Kore’de devlet medyası, ülkede ilk resmi koronavirüs vakası görüldüğünü açıkladı. Ülkede katı bir ulusal karantina emri verildi.

Kuzey Kore’de ilk vaka görüldüğü açıklansa da gözlemciler, virüsün ülkede uzun süredir var olduğunu düşünüyor. Ayrıca, Kuzey Kore’nin aşılanmayı reddetmesi ve hatta geçen yıl uluslararası toplumdan milyonlarca AstraZeneca ve Çin aşısı Sinovac’ı tedarik etme tekliflerini reddetmesi nedeniyle ülkenin 25 milyon nüfusunun virüse karşı savunmasız olduğu söyleniyor.

Kuzey Kore’nin sağlık sistemiyle ilgili endişeler de bulunuyor. Kuzey Kore’nin koronavirüs ile mücadelesinin temel yolu, sınırlarını kapatmaktı. Ancak bu, temel malzemelerin ülkeye girişini de engelleyerek gıda kıtlığına neden oldu.

ABD'DE 1 MİLYON KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Kuzey Kore, ilk vakanın görüldüğünü açıklasa da birçok ülkede koronavirüs nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybetti. Örneğin ABD’de koronavirüse bağlı ölümlerin 1 milyonu aştığı kaydedildi.

ABD’de koronavirüse bağlı ölümler, Haziran 2020’de ülkenin Birinci Dünya Savaşı’ndaki askeri kaybını, Ocak 2021’de ise 405 binden fazla ölümün kaydedildiği İkinci Dünya Savaşı’ndaki kaybını geçti.

Dünya çapında ise koronavirüs nedeniyle 6,7 milyon kişi hayatını kaybetti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs nedeniyle ölenlerin yanı sıra salgının dolaylı bir sonucu olarak hayatını kaybedenler de dahil olmak üzere gerçek ölü sayısının 15 milyona yakın olduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar