Kuzey Kore yine balistik füze fırlattı

Kuzey Kore yine balistik füze fırlattı
Kıtalararası balistik füze 50 dakika havada kaldı, ardından Japon Denizi'ne düştü. Japonya Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acilen toplantıya çağırdı.

HABER MERKEZİ - Kuzey Kore yerel saatle 02:47 sıralarında Japonya yönünde bir balistik füze denemesi gerçekleştirdi. ABD Savunma Bakanlığı sözcülerinden Albay Robert Manning, bunun kıtalararası bir balistik füze olduğunu açıkladı.

BBC'nin bildirdiğine göre füze Kuzey Kore'deki Sain Ni'den fırlatıldı ve 1000 kilometre mesafe kaydettikten sonra Japon Denizi'ne düştü.

Sözcü Manning, fırlatmayla ilgili ileri değelendirmenin ülkeler arası bir şekilde devam ettiğini de aktardı. Japonya Savunma Bakanı da balistik füzenin, münhasır ekonomik bölgeye düştüğünü açıkladı. Japon medyası füzenin yaklaşık 50 dakika süresince havada kaldığını bildiriyor.

Güney Kore'den de Kuzey Kore’nin denemesine karşılık aynı saatlerde güdümlü füze ateşi yapıldığı bilgisi geldi. 

Beyaz Saray sözcüsü Sarah Huckabee Sanders ise ABD Başkanı Donald Trump’ın füze denemesi ile ilgili bilgilendirildiğini Twitter hesabı üzerinden duyurdu.

BİRÇOK ÜLKE KINADI
Kuzey Kore'nin füze denemesine karşılık Güney Kore ordusunun da yaklaşık aynı saatlerde güdümlü füze ateşi gerçekleştirdiği kaydedildi.

Füze denemesi sonrası peş peşe kınama mesajları verildi. Japon hükümeti, "Kuzey Kore'nin devam eden kışkırtıcı davranışlarının kabul edilemez" olduğunu açıkladı. Başbakan Shinzo Abe de Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı.

Avrupa Birliği ise fırlatma için, "Kuzey Kore'nin uluslararası sorumluluklarının kabul edilemez ihlali" ifadesini kullandı.

Kuzey Kore bugüne kadarki en büyük nükleer denemesini 3 Eylül'de ve bu yılki ikinci balistik füze denemesini de 15 Eylül'de yapmıştı.

Öne Çıkanlar