Kuzey Kore füzesi Japonya'yı alarma geçirdi

Kuzey Kore füzesi Japonya'yı alarma geçirdi
Kuzey Kore'nin bu sene yaptığı 13. füze denemesi Japonya topraklarının üzerinden geçti. Tokyo 'karşılık vereceğiz' dedi.

DÜNYA - Son günlerde gerçekleştiridiği füze denemeleriyle tüm dünyanın tepkisi çeken Kuzey Kore'nin kısa menzilli bir füze daha  fırlattığı açıklandı. Kuzey Kore'nin bu yıl gerçekleiştirdiği 13. füze denemesinin hem Güney Kore hem de Japonya tarafından tespit edildiği açıklandı.

Güney Kore ordusu, Pyongyang'ın yakınından fırlatılan füzenin 2 bin 700 km mesafe katettiğini ve 550 km yüksekliğe ulaştığını açıkladı. Füze Japonya topraklarının kuzeyinden geçti ve Japon denizine düştü.

JAPONYA VATANDAŞLARINI UYARDI
Kuzey Kore son dönemde bir dizi füze denemesi gerçekleştirmiş olmasına karşın ilk kez Japonya üzerinden geçen ve balistik olduğu düşünülen bir silah kullanmış oldu. Japon askeri yetkilileri füzeyi düşürmek için bir girişimde bulunmadı. Ama ülkenin kuzeyinde bulunan vatandaşlarını uyardı.

Kuzey Kore'nin bu sene yaptığı 13. füze denemesi. Fırlatılan füze suya düştüğünde 3 parçaya ayrıldı.Kuzey Kore son dönemde bir dizi füze denemesi gerçekleştirmiş olmasına karşın ilk kez Japonya üzerinden geçen ve balistik olduğu düşünülen bir silah kullanmış oldu.

JAPONYA: KARŞILIK VERECEĞİZ
Japonya Kabine Genel Sekreteri Yoshihide Suga, Kuzey Kore'nin son füze denemesinin kendilerine tehdit oluşturduğunu ve Tokyo'nun buna sert şekilde cevap vereceklerini söyledi. Suga füze denemesinin Birleşmiş Milletler kararlarını açıkça ihlal ettiğini belirterek "ABD, Güney Kore ve diğer ülkelerle birlikte çalışarak, doğru zamanda uygun cevabı vereceğiz" dedi. (Artı Gerçek) 
 

 

Öne Çıkanlar