Kuzey Suriye'de su sıkıntısı: Çocuklar kirli su yüzünden bağırsak enfeksiyonu kapıyor

Kuzey Suriye'de su sıkıntısı: Çocuklar kirli su yüzünden bağırsak enfeksiyonu kapıyor
Türkiye’nin Fırat Nehri’ndeki suyu azaltmasından kaynaklı Kuzey ve Doğu Suriye'de yaşanan su sıkıntısı en çok çocukları etkiliyor.

Türkiye'nin Fırat Nehri'ndeki suyun debisini düşürmesi üzerine Kuzey ve Doğu Suriye'de başlayan su sıkıntısından kaynaklı yaşanan sorunlar her geçen gün daha da derinleşiyor. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği bölgede yaşanan su sorunu yurttaşların yaşamlarını birçok noktada olumsuz etkiliyor. Sorundan kaynaklananların başında ise çocuklar geliyor. Temiz suya ulaşmakta zorlanan çocuklar sık sık hastalanıyor.  

Hawar Haber Ajansı’na (ANHA) konuşan Şehit Lêgerîn Hastanesi çalışanı Dilo Mihemed, günde 70 çocuğu tedavi ettiklerini belirterek, "Sular kesildiği için insanlar kirli su içmek zorunda kalıyor. Çocuklar kirli su yüzünden bağırsak enfeksiyonu kapıyor" dedi. 

Til Temir Elektrik Dairesi Eşbaşkanı Fehed Simêla ise, nehir suyundaki düşüş nedeniyle elektrik kesintisi yapmak zorunda kaldıklarını paylaştı. Simêla,"Fırat Nehri’nin debisini düşürdüğü için elektrik dağıtımında zorlanıyoruz. Til Temir’de çoğu kişi jeneratör de kullanmıyor. Halkımızın ihtiyacını giderebilmek adına 19.00 - 07.00 saatleri arasında düzenli elektrik vermeye çalışıyoruz" diye konuştu. 

Öne Çıkanlar