Kuzey ve Doğu Suriye'de Newroz kutlamaları: Kürt halkı galip gelecek

Kuzey ve Doğu Suriye'de Newroz kutlamaları: Kürt halkı galip gelecek
Kuzey ve Doğu Suriye genelinde gerçekleştirilen Newroz kutlamalarında, 'Newroz ruhuyla Kürt halkı galip gelecek' mesajı verildi.

Kuzey ve Doğu Suriye genelinde Newroz kutlamaları sürüyor. Kobanê ve Qamişlo’da Suriye Devrimci Gençlik Hareketi öncülüğünde yakılan Newroz ateşinin etrafında toplanan çok sayıda kişi Newroz’u kutladı.

KOBANÊ

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi, Newroz'u Taşlok beldesinde onlarca kişinin katılımıyla kutladı.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi Fırat Bölgesi Eş Başkanı Hebûn Xelil, "Newroz'u bedenlerini ateşe vererek düşmana ve faşizme karşı duran onlarca gencin ruhuyla biz de zafere kadar onların mücadelelerini sürdüreceğiz" dedi.

Şeran İlçe Meclisi Eş Başkanı Xelil İsmail de Newroz'un tarihini, Kürt halkının ona olan bağlılığını ve Kawa Hesinkar'ın zulme karşı direnişini anlattı. İsmail, Newroz ruhuyla Kürt halkının galip geleceğini, düşman ve işgalcilerin mağlup edileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından halk sloganlarla Newroz ateşini yaktı.

QAMIŞLO

Qamişlo’da Demokratik Öğrenci Hareketi üyelerinin katılımıyla Heysem Kiço Stadı'nda kutlama yapıldı.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyesi Nişan Herekol, bölge halkının Newroz'unu kutlayarak, "Newroz, Önderimiz Abdullah Öcalan'ın bayramı ve Kürdistan Özgürlük Hareketi'nin 50 yıldır bize hediye ettiği bayramdır" ifadelerini kullandı.

Kutlama devrimci şarkılar eşliğinde çekilen halaylarla sona erdi.

HESEKE

Hesekê Kanton Meclisi de, Newroz bayramı hazırlıkları kapsamında birçok ana cadde ve yolda süsleme çalışması yaptı.
Dirbêsiyê ve Til Temir’de ana meydanlara üzerinde "Newroz dünyanın sevgi ve barış dolu olmasına vesile olsun", "2022 Newroz’u kutlu olsun" ve "Halkların iradesiyle 2022 Newroz’unu Önder Apo’nun özgürlük Newroz’u yapacağız" yazılı pankartlar asıldı. (MA)

Öne Çıkanlar