Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ABD'de temaslara başladı

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ABD'de temaslara başladı
Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi’nin başlattığı diplomatik görüşmeler çerçevesinde bir heyet, Beyaz Saray’dan üst düzey yetkililerle bir araya geldi.

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi’nin uluslararası yürüttüğü diplomatik görüşmeler çerçevesinde bir heyet ayın 23'ünde ABD’ye geçti. Beyaz Saray’da üst düzey yetkililerce karşılanan heyette, Demokratik Suriye Konseyi Yürütme Konseyi Başkanı Îlham Ehmed, Gozarto (Cezire) Bölgesi Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Nazira Goriye ve Dayro Zcuro (Deir ez- Zor) Kuzey-Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetim Sivil Konseyi Eş Başkanı Xesan El Yusuf, bulunuyor.

Beyaz Saray yetkilileri, ABD'nin başkenti Washington'da bulunan Suriye Demokratik Konseyi heyetine, Başkan Joe Biden yönetiminin Suriye Demokratik Güçleri ile ortaklığı ve ülke güçlerinin bölgede kalması konusundaki taahhüdünü yineledi ve IŞİD ile kalıntılarının nihai olarak ortadan kaldırılmasına ve bölgede istikrarın sağlanmasına katkıda bulunacağını doğruladı.

QSD’Yİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ

Bugün Beyaz Saray'da gerçekleşen görüşmede, Amerikan tarafı, ülkesinin Suriye Demokratik Konseyi'ne ve askeri güçlere desteğini dile getirdi. Suriye meselesiyle ilgili birçok önemli konu ve on yılı aşkın süredir devam eden krize siyasi çözüm bulmanın yolları da tartışıldı.

Buna paralel olarak, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Küresel Anti-terörizm komitesinden Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi üyesi Temsilci Schneider gibi ABD Kongresi'nin önde gelen üyeleriyle başka toplantılar yapıldı. Görüşmelerin olumlu geçtiğinin bildirildiği ziyarette, Washington, Suriye Demokratik Güçleri'ne desteğini sürdüreceğini teyit etti. (MA)

Öne Çıkanlar