KYK protestosu nedeniyle öğrencilerin burs ve kredileri kesildi

KYK protestosu nedeniyle öğrencilerin burs ve kredileri kesildi
Kredi Yurtlar Kurumu önünde yaptıkları basın açıklaması sırasında polisin gözaltına aldığı öğrencilerin kredi ve bursları kesildi.

Ankara Üniversitesi’nde Las Tesis dansı yaptıkları gerekçesiyle Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarından atılan ve burs/kredileri kesilen üniversitelilerin 4 Mart'ta Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) önünde yaptıkları basın açıklaması sırasında polisin müdahale ettiği ve gözaltına aldığı öğrencilerden 14'ünün de kredi ve bursları kesildi. 

Kredi ve bursları kesilen öğrenciler duruma tepki gösterdi. Bir açıklama yayınlayan öğrenciler yarın saat  20.30’da Twitter'da "#KYKvirüs2020" tagı ile konuyu gündeme getireceklerini kaydetti.

Kredi ve busrarı "Öğrenim özgürlüğünü engelleme' iddiasıyla kesilen öğrenciler açıklamalarında özetle şöyle dedi:

"Geçtiğimiz günlerde elimize ulaşan tebligatta, kredi/burslarımızın KYK tarafından "öğrenim özgürlüğünü engelleme" gerekçesiyle kesildiğini öğrendik. Şu ana kadar öğrenebildiğimiz kadarıyla Ankara’daki çeşitli üniversitelerde okuyan 14 arkadaşımızın burs veya kredileri kesilmiştir.

Okulumuzda, özellikle Las Tesis eylemi sonrası, başta genç kadınlar olmak üzere kredi/bursların kesilmesine karşı KYK önünde "Biz geleceğiz! İnsanca yaşamak istiyoruz!" şiarıyla yapmak istediğimiz basın açıklamasına saldıran polis 25 arkadaşımızı işkenceyle gözaltına aldı. Bu da yetmezmiş gibi gözaltına alınan arkadaşlarımızın bursları kesildi. Öğrencileri yurtlardan atan, yurtları karantina alanı yapan ve hala öğrencilerden ücret ödemelerini yapmasını isteyen KYK, tüm dünyada etkisini gösteren covid-19 salgın günlerinde öğrencilerin yaşamını daha da zorlaştırmak için elinden geleni yapmaktadır! 

#EvdeKal diyen iktidar evde kalabilmenin koşullarını yaratmalıdır! Halk sağlığı için işçilere ücretli izin hakkı tanınmalıdır. Biz öğrencilerin burslarını kesmek yerine ihtiyaçlarımızı karşılamak için ek ödenek oluşturmalıdır. Yurt ücretlerini iptal etmelidir. Burs kesintilerine son vermelidir. Tüm telekomünikasyon hizmetleri kesintisiz, sınırsız ve ücretsiz olmalıdır. Fatura kesintileri durdurulmalı ve sağlık hizmetleri ücretsiz hale getirilmelidir." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar