'KYK yurdunda 100'e yakın öğrenci zehirlendi' iddiası

'KYK yurdunda 100'e yakın öğrenci zehirlendi' iddiası
KYK yurdunda 2 hafta içerisinde 100'e yakın öğrenci, zehirlenme vakasıyla hastaneye kaldırıldı.

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) Gülbahçe Kampüsü'ndeki Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) öğrenci yurdunda yaklaşık 2 haftadır zehirlenme vakaları yaşandığı öğrenildi. İlk olarak bir öğrencinin bayılmasıyla başlayan olay, hergün sayısız öğrencinin rahatsızlanması ile devam ediyor. Yurtta yaklaşık 2 hafta içerisinde 100'e yakın öğrencinin zehirlendiği öne sürüldü. 
 
Konuya ilişkin görüştüğümüz öğrenciler, son 3-4 gün boyunca ambulansların arka arkaya yurda gelerek, öğrencileri acile taşıdığını doğruladı. Yaşanan ilk vakanın sulardan kaynaklı olduğunu söyleyen öğrenciler, ilk vakaya bağırsak enfeksiyonu teşhisi konulduğu aktardı. Yurtta suların bulanık aktığını ve ağır bir kokusunun olduğunu aktaran öğrenciler, daha sonra zehirlenme olaylarının arttığını belirtti. 
 
'KÜFLÜ EKMEKLER VERİLİYOR'
 
Öğrenciler, mide bulantısı, karın ağrısı, ishal gibi belirtiler gördüklerini ifade ederken, yurt idaresinin zehirlenme vakalarının yurdun yemek ve suyundan kaynaklı olmadığını savunduğunu dile getirdi. Yurt yemeklerinin içinden kimi zaman metal ve plastik parçaları çıktığını aktaran öğrenciler, ekmeklerin de tarihi geçmiş ve küflü olduğunu, yemeklerin yenilmediğini anlattı.  
 
İddialarla ilgili telefon ile aranan yurt yetkilileri ise, devlet memuru olduklarını belirterek, basına bilgi veremeyeceklerini söyledi. (Mezopotamya Ajansı)

Öne Çıkanlar