'KYK yurtları cemaat ve tarikatların at koşturduğu ölüm yurtları haline gelmiştir'

'KYK yurtları cemaat ve tarikatların at koşturduğu ölüm yurtları haline gelmiştir'
İYİ Parti lideri Meral Akşener, bu hafta grup toplantısında kürsüyü Akdeniz Üniversitesi'nde okuyan öğrenciye bıraktı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısında kürsüyü bir üniversite öğrencisine bıraktı. Kürsüde konuşan öğrenci, "KYK yurtları devlet yurdu görünümlü cemaat, tarikat ve siyasi parti yandaşlarının at koşturduğu ölüm yurtları haline gelmiştir" dedi.

Akdeniz Üniversitesi'nde felsefe okuyan Süleyman isimli öğrenci, üniversiteye bağlı yurtlarda intihar eden üniversitelilerle ilgili konuştu:

'YAŞAMA TUTUNMA NEDENLERİ ORTADAN KALDIRILIRKEN, BUNLARI İNTİHAR OLARAK MI GÖRMELİYİZ?'

"Aileleri bilsin ki her bir Akdeniz Üniversiteli onların da evladıdır. Hepimizin bildiği üzere yurtta kalmak bir seçim değil çaresizliktir. Sebebi ev kiralarının fahiş fiyatlarıdır. Yurtta kalan öğrencilerin yurt personeli tarafından baskı altında bırakıldığı, özel hayatlarının ihlal edildiği, manevi danışmanlık adı altında bazı tarikat ve dini cemaatlere taraftar toplandığı, siyasi parti propagandası yapıldığı apaçık gerçektir. KYK yurtları devlet yurdu görünümlü cemaat, tarikat ve siyasi parti yandaşlarının at koşturduğu ölüm yurtları haline gelmiştir. 

İntihar eden arkadaşlarımızı rakamlarla ifade edip onları kolay unutulabilir bir konumda bırakmayacağım. Yaşama tutunmak için nedenleri birer birer ortadan kaldırılırken soruyorum size, bunları intihar olarak mı görmeliyiz? Köpüklü sular bile kanlarını silmeye yetmedi. Gidin bakın izleri hala ordadır. Onların hepsi en başta umutları olan birer bireydi. Son 40 günde benim bölümünde Halil, Muhammet, Emre ve adını sayamadığım daha niceleri aramızdan ayrılmıştır. 

Necip Türkiye Cumhuriyeti bünyesine aldığı 8 milyon Suriyeli insana ev sahipliği yaparken üniversitelerinde bulunan 8 milyon öğrencisine sahip çıkamamıştır.

Şimdi size soruyorum bir insanın yaşadığını hareket etmesinden anlıyoruz değil mi? Biz dikkat etmekten hareket edemiyoruz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar