Lahey’deki bıçaklı saldırının zanlısı yakalandı

Lahey’deki bıçaklı saldırının zanlısı yakalandı
35 yaşındaki zanlı, şehir merkezinde gözaltına alındı ve daimi bir ikametgahı bulunmuyor.

Hollanda'nın Lahey kentinde Cuma akşamı yaşanan bıçaklı saldırının zanlısı gözaltına alındı. Polisin yaptığı açıklamaya göre 35 yaşındaki zanlı şehir merkezinde gözaltına alındı ve daimi bir ikametgahı bulunmuyor.

Lahey'in en büyük alışveriş caddelerinden biri olan Grote Marktstraat'ta düzenlenen bıçaklı saldırıda 13 yaşındaki bir erkek çocuğu ile 15 yaşındaki iki kız çocuğu yaralanmıştı.

Yaralananlar tedavilerinin ardından Cuma gece yarısı hastaneden taburcu edildi.

Çocukların birbirlerini tanımadıkları açıklandı. Bıçaklı saldırganın, rastgele hedef seçtiği tahmin ediliyor. Polis, gençlerin ailesi ile sürekli temasta olduklarını bildirdi.

"Black Friday" (Kara Cuma) kampanyaları nedeniyle mağazaların açık olduğu sırada gerçekleşen saldırı sonrası, Hudson's Bay mağazası etrafı polis tarafından çembere alındı.

Olayın ardından Lahey Emniyet Müdürlüğü, saldırı ile ilgili olarak, 45-50 yaşlarında, kıvırcık saçlı, hafif koyu tenli ve koşu kıyafetleri giymiş bir kişinin arandığını duyurmuştu. Ancak birkaç saat sonra bu bilginin yanlış olduğu açıklandı.

Saldırının ardından bir kişi gözaltına alınmıştı, ancak polis bu kişinin zanlı olmadığını söylemiş, neden gözaltına alındığını ise açıklamamıştı. (Kaynak: BBC Türkçe) 

Öne Çıkanlar