Las Tesis eyleminde gözaltına alınan kadınların davası ertelendi

Las Tesis eyleminde gözaltına alınan kadınların davası ertelendi
‘Kadın cinayetlerinin durdurulmasında kamunun sorumluluğu var, bunu söyledik.'

ARTI GERÇEK- İstanbul'da Las Tesis eylemine katılan ve haklarında dava açılan 6 kadının yargılandığı dava 23 Şubat’a ertelendi. 

Las Tesis eyleminde gözaltına alınan 6 kadının hakkında açılan davanın ilk duruşması Kartal’da bulunan İstanbul Anadolu Adliyesi’nde görüldü. Duruşma 23 Şubat’a etlendi. 

Geçen yıl Şilili kadınlardan dünyaya yayılan Las Tesis eylemlerinde kadın cinayetlerini durdurmak için mücadele eden kadınlara polis sert şekilde müdahalede bulunmuştu. Eylemde İstanbul'da Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Genel Sekreteri Fidan Ataselim’in de aralarında olduğu 6 kadın gözaltına alınmıştı. Gözaltılar karşısında kamuoyunda "Kadınları değil katilleri durdurun" sloganı yankı buldu. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan kadınların itirazından bir süre sonra adli kontrol de kalkmış, ancak kadınlara 2911 No'lu Kanun'a muhalafetten dava açılmıştı.

'KADIN CİNAYETLERİNİN DURDURULMASINDA KAMUNUN SORUMLULUĞU VAR'

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu ve Kadın Meclisleri, dava öncesinde açıklama yaparak, bu davanın kadın hareketini durdurmak amacıyla açıldığı belirtilerek "Kadın cinayetlerinin durdurulmasında kamunun sorumluluğu var, bunu söyledik"  denildi.

Öne Çıkanlar