Lavrov: Taliban olumlu sinyaller veriyor

Lavrov: Taliban olumlu sinyaller veriyor
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Taliban'ın Afganistan'da kontrolü ele geçirmesi sonrası verdiği ilk mesajları 'olumlu' bulduğunu söyledi.

Taliban'ın Afganistan’ın başkenti Kabil'i ele geçirmesi ve ülke genelinde kontrolü sağlamasının ardından yaptığı açıklamalar Rusya tarafından 'olumlu' karşılandı. Lavrov, Kabil'de kapsayıcı bir hükümet çağrısı yaptı. 

Moskova'da açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Taliban'ın Kabil'de başkalarının görüşlerine saygılı olduklarını açıklamasını ve uygulamada da buna hazır olduklarını göstermelerini olumlu bir işaret olarak değerlendiriyorum" diye konuştu.

Taliban'ın Afganistan'da diğer kesimlerin de temsilcilerinin bulunacağı bir hükümet üzerinde müzakere etme sinyali verdiğini belirten Lavrov, "Biz Afganistan'ın tüm siyasi, etnik ve dini gruplarının katılımıyla kapsayıcı bir ulusal diyaloğun başlatılmasını destekliyoruz" dedi. Lavrov, Rusya'nın Taliban'ı tanımak için "bir acelesi olmadığını" da ekledi.

Moskova'dan pazartesi günü yapılan açıklamada, yeni yetkililerin ülkeyi ne kadar sorumlu şekilde yöneteceklerine bağlı olarak Taliban'ı tanıyıp tanımama konusunda karar verileceği belirtilmişti. Kremlin, son yıllarda Taliban temsilcileri ile görüşmeler gerçekleştirmiş, bazı temsilcileri geçen ay Moskova'da kabul etmişti. (DW Türkçe)

Öne Çıkanlar