LC Waikiki'nin Arapça tişörtü satıştan çekmesine, tüketicilerden tepki

LC Waikiki'nin Arapça tişörtü satıştan çekmesine, tüketicilerden tepki
Dünyaca ünlü yerli giyim markası LC Waikiki’nin Arapça kelimeler yazılı bebek tişörtünün yarattığı kriz sürüyor.

Türkiye'de LC Waikiki'nin sosyal medyadan gelen tepkilerin ardından üzerinde Arapça yazı bulunan bir bebek tişörtünü satıştan çekmesi, Arap tüketicilerin tepkisini çekti. 

Al Jazeera'nın haberine göre Arap aktivistler, LC Waikiki'nin Arap ülkelerinde boykot edilmesi için çağrıda bulundu. Sosyal medyada "#BoycottLCW" paylaşımları yapıldı.

Filistinli araştırmacı Baraa Nizar, "Türk şirketi LC Waikiki ırkçılardan özür diliyor ve yanlışlıkla Türkiye pazarına sunulan Arapça yazılı ürünü satıştan çekiyor" dedi.

Nizar, LC Waikiki'nin üzerinde İngilizce yazılar olan ürünler sattığına dikkat çekti.

Bir başka Twitter kullanıcısı da LC Waikiki'nin Arap ülkelerinden büyük gelir elde ettiğine dikkat çekerek, "Irkçılığa yenik düşmemesinin şirket için daha iyi olacağını" söyledi. 

Gelen tepkilerin ardından şirket, "Merhaba, LC Waikiki olarak 56 ülkede faaliyet gösteriyoruz. Ülkelerin dil ve kültürlerine uygun ürünleri, o ülkelerde satışa sunuyoruz. Yurtdışı için üretilen bu ürünün sistemsel bir hata sebebiyle Türkiye'de de satışa açıldığını tespit ettik ve satıştan kaldırdık" açıklamasında bulundu.

Öne Çıkanlar