'Leyla Güven' açıklamasına 2 yıl hapis cezası istemi

'Leyla Güven' açıklamasına 2 yıl hapis cezası istemi
Leyla Güven'in tutuklanmasını protesto eden HDP'li il eş başkanına 'suçu ve suçluyu övme' suçlaması yöneltildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven'e verilen hapis cezasını protesto eden HDP Bitlis İl Eşbaşkanı Rumet Dursun hakkında "Suçu ve suçluyu övmek" iddiasıyla bir aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

22 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak tutuklanan DTK Eş Başkanı Leyla Güven için 23 Aralık tarihinde Tatvan'da bir basın açıklaması düzenlenmişti. Açıklamadan sonra HDP Bitlis İl Eşbaşkanı Rumet Dursun'un ifadesi alınmış ve hakkında soruşturma başlatılmıştı.

'SUÇU VE SUÇLUYU ÖVME' SUÇLAMASI

 Tatvan Cumhuriyet Başsavcılığı, bir aydan kısa bir süre içerisinde Eşbaşkan Dursun hakkında başlattığı soruşturmayı tamamladı. "Suçu ve suçluyu övmek" iddiasıyla hazırlanan bir sayfalık iddianame Tatvan Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Dursun'un bir aydan 2 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istenen iddianamede, açıklamada Leyla Güven'nin "direnişin öncüsü" ve "irade" olarak kabul edilmesiyle "suçlunun övüldüğü" ileri sürüldü.

İddianamede, açıklamanın partinin sosyal medya hesabı üzerinden de paylaşıldığına yer verilerek, "Şüphelinin basın açıklamasını, belirlenemeyen sayıda kişi tarafından görülme, duyulma ve algılanabilme olasılığını gözetmek suretiyle mezkur Twitter hesabı üzerinden paylaştığı, böylelikle şüphelinin suçluyu övme eylemlerini aleni şekilde gerçekleştirdiğinin kabulü gerektiği (…)" ifadelerine yer verildi.  
 
Dursun hakkında açılan davanın ilk duruşması önümüzdeki günlerde görülecek.  

Öne Çıkanlar