Leyla Güven’e 11 günlük hücre cezası

Leyla Güven’e 11 günlük hücre cezası
DTK Eşbaşkanı Leyla Güven'e 'Kamu görevlisine hakaret veya tehditte bulunmak' gerekçesiyle 11 gün hücre cezası verildi.

Elazığ Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı Leyla Güven’e "Kamu görevlisine hakaret veya tehditte bulunmak" gerekçesiyle 11 gün hücre cezası verildi.

JinNews'in haberine göre, Elazığ Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü Disiplin Kurulu Başkanlığı tarafından verilen kararda, Güven'in "hükümlü hapis cezasını yerine getirilmesine katlanma ve bu amaçla düzenlenen infaz rejimine uygun tutum ve davranışlar içinde bulunmakla yükümlüdür" maddesine aykırı davrandığını ileri sürdü. 

TEMİZKAN: GARDİYANLAR ANNEMİ TEHDİT ETMİŞ

Kurulun kararına gerekçe yaptığı olay geçtiğimiz 11 Ocak'ta Güven'in kızı Sabiha Temizkan tarafından kamuoyuna duyurulmuştu. Temizkan, annesinin cezaevinde yaşadığı tehdidi sanal medyada paylaşarak, şunları belirtmişti:

"Annem Leyla Güven’le görüştüm. Aşı için götürüldüğü bölümde elleri cebinde olduğu için bir erkek gardiyan tarafından tehdit edildiğini anlattı. ‘Ellerini cebinden çıkar’ diyen ‘İsmail’ adındaki gardiyan annem itiraz edince ‘Sen bundan sonra görürsün’ diyerek açık tehditte bulunmuş.

Annem Leyla Güven, gardiyanlar ve Cezaevi 2’inci müdürünün engellemesine rağmen gardiyanın tehditlerini sürdürdüğünü anlattı. Annem, ‘Onlar olmasa bana fiziksel şiddet uygulayacak gibiydi’ dedi. Annem kameraların gördüğü bir yerde gerçekleşen olay hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi."

Öne Çıkanlar