Leyla Güven'in tutuklanmasını protesto edenlere polis müdahalesi: Piroğlu tekerlekli sandalyeden düşürüldü

Leyla Güven'in tutuklanmasını protesto edenlere polis müdahalesi: Piroğlu tekerlekli sandalyeden düşürüldü
DTK Eş Başkanı Leyla Güven'in tutuklanmasını protesto eden DBP ve HDP'lilere polis müdahale etti. Çok sayıda kişi  gözaltına alındı.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Leyla Güven’in tutuklamasını protesto etmek isteyen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İstanbul İl Örgütü'nün eylemine yöneilk polis müdahalesinde aralarında parti yöneticilerinin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

HDP İstanbul İl Örgütü, DTK Eş Başkanı Leyla Güven'in 22 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılarak tutuklanmasını Fatih’te bulunan Aksaray Metro Meydanı’nda yapacağı basın açıklaması ile protesto etmek istedi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; açıklamadan saatler önce alan polisler tarafından ablukaya alındı. Ablukaya rağmen aralarında DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, HDK Eşsözücüsü İdil Uğurlu, HDP Milletvekili Musa Piroğlu'nun da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi meydana geldi.

ÇOK SAYIDA GÖZALTI

Açıklamanın Fatih Kaymakamlığı tarafından yasaklandığını belirten polis, açıklamanın yapılmasına izin verilmeyeceğini söyledi. HDP’liler ise demokratik haklarını kullandıklarını belirterek açıklama yapacaklarını ifade etti.

Bir süre devam eden tartışmaların ardından polis partililere müdahale etti. HDP’li vekiller de polisler tarafından darp edilirken, aralarında HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı’nın da olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. 

Polisin darp ettiği HDP Milletvekili Musa Piroğlu tekerlekli sandalyesinden itilerek düşürüldü.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar