'Leyla ile Mecnun'da küskün oyuncuların birlikte yer aldığı tek bir sahne yok

'Leyla ile Mecnun'da küskün oyuncuların birlikte yer aldığı tek bir sahne yok
Exxen için ikinci sezon çekimleri başlayan Leyla ile Mecnun dizisinde iki karakterin hiç beraber sahnesinin olmaması dikkatli seyircilerin gözünden kaçmadı.

Leyla ile Mecnun dizisi 10 yıl sonra Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Exxen platformu için yeniden çekildi. Fenomen dizinin yeni bölümleri beklenenden fazla ilgi görünce geçtiğimiz günlerde 2. sezon çekimleri başladı.

Ancak tüm eski kadronun yeniden bir araya geldiği dizide bir ayrıntı dikkatli izleyicilerin gözünden kaçmadı: 

Dizinin Erdal Bakkal’ı Cengiz Bozkurt ile İskender’i Ahmet Mümtaz Taylan’ın beraber hiç sahnesi yoktu.

Bu durumun iki oyuncunun küs olmasından kaynaklandığı ortaya çıktı.

Bu küslük kamera arkası çalışanlarının verdiği bilgiye göre yaklaşık 9 yıl öncesine, yani dizinin TRT’de yayınlandığı günlere kadar dayanıyor.

SET ÇALIŞANLARI KAVGAYI ANLATTI

Set çalışanlarına karşı sürekli kaba tutumlar içinde olduğu ve mobbing yaptığı öne sürülen Ahmet Mümtaz Taylan’la yardımcı yönetmenin kavgasının bardağı taşıran son damla olduğu belirtildi.

tv100'de yer alan habere göre 'Leyla ile Mecnun'un dağ başında çekilen bir sahnesinde yardımcı yönetmen, Ahmet Mümtaz Taylan’ın sürekli bağırmasına ve hakaretlerine dayanamayıp "Yeter, artık senin bağırmalarına, aşağılamalarına katlanamıyorum, evli barklı adamım ben" deyip çekim ortasında ekibiyle beraber işi bıraktı. Yine aynı sezondaki bir çekimde set amirinin "Ekibime küfretme" diyerek Taylan’ın üzerine yürüdüğü iddia edildi.

'DİZİNİN HER GÜNÜNÜ BİZE ZEHİR ETTİ'

Cengiz Bozkurt yaşanan tüm bu olayların ardından "Adam güle oynaya çekeceğimiz dizinin her gününü bize zehir etti, ben bu adamla hiçbir yerde sete çıkmam" diyerek Taylan’ın olduğu setlerde çalışmayacağını duyurdu.

Ayrıca Netflix Türkiye’ye ilk giriş yaptığı dönem yerli projelerine ‘Leyla ile Mecnun’ ile başlamak istediği, tüm ekibin bu teklifi kabul etmesine rağmen Cengiz Bozkurt "Hayır" dediği için dizinin çekilemediği öğrenildi.

Acun Ilıcalı’nın Exxen için dizinin hakları almasının ardından da Cengiz Bozkurt’un başlarda ikna olmadığı ama daha sonra yakın arkadaşları Ali Atay, Serkan Keskin ile Onur Ünlü’yü kıramadığı ve sette Ahmet Mümtaz Taylan’la bir araya gelinmemesi şartıyla dizide rol almayı kabul ettiği öne sürüldü.

Öne Çıkanlar