LGBTİ+lar Soylu’ya yanıt verdi: Görünür olmamızdan rahatsızlar. Umarız ki rahatsızlıkları uzun sürer

LGBTİ+lar Soylu’ya yanıt verdi: Görünür olmamızdan rahatsızlar. Umarız ki rahatsızlıkları uzun sürer
‘Ne zaman gündem sıkışsa iktidar LGBTİ+ları gündeme taşıyor. Doğacak saldırılardan Soylu ve Erdoğan sorumludur’

Esra Çiftçi 


ARTI GERÇEK- İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Türkiye Muhtarlarla El Ele" isimli bir toplantıda LGBTİ+’ları hedef aldı.

Soylu, LGBTİ+ derneklerine önemli bir fon aktarıldığını ileri sürerek "Mahallenizde hangi anne-baba LGBT’nin bu ülkede yayılması, gelişmesi için size başvuruyor? Bir anne-baba ‘LGBT bu ülkede yayılsın, bizim çocuklarımız bu işlerle daha çok ilgilensin’ diye bir tek kişi size başvurdu mu? Peki bu sevda nereden çıkıyor?" dedi.

Soylu’nun açıklamalarına LGBTİ+lar’dan tepki geldi. 

"LGBTİ+ meselesi iktidar için asla bitmeyen bir mesele" diyen Cüneyt Yılmaz, "Gizli bir silah gibi ne zaman başlarında bir dert olsa bunu öne sürüyorlar. Eskiden vatan millet Sakarya dedikleri söylem artık LGBTİ+ ve Türk aile yapısı üzerinden şekilleniyor" diye konuştu.

20 Aralık gecesi ülkenin yarısı servetini ikiye katlarken, diğer yarısının iki kat daha yoksullaştığını, o günün sabahı bir kadın vekilin "ezanlar susmayacak" dediğini ifade eden Cüneyt Yılmaz, "Olanlara akıl sır erdiremediğini, Soylu’nun açıklamalarına da akıl erdiremediğini" söylüyor.

Cüneyt Yılmaz şöyle konuşuyor:  

"Yani LGBTİ+ları üyelik sistemiyle çoğalıyor zannediyorlar sanırım hala. Köy derneği gibi bir yapı var kafalarında. Ve bunu ihbar üzerine bitirebileceklerini zannediyorlar. Tam olarak muhtarlardan muhbirlik kıvamında bir şey istiyor. Korkunç bu. Bu mesele ve bunun gibi meseleler anında sokakta karşılık bulur, ben işe giderken bir bekçiye ihbar edilebilirim, ya da evime çağırdığım bir adam gece yarısı evden çıkarken gözaltına alınabilir. Bu meselenin altında çok şey görüyorum. Bir çeşit gizli silah demiştim, bir nevi örtü olarak da kullanıyorlar bu meseleyi artık" 

"Biz onların aile yapısını her gün sabah programlarında ibretle izliyoruz" diyen Cüneyt Yılmaz, yıllardır yasaklanan onur yürüyüşlerinin en büyük ve kendilerince en güçlü gerekçesinin Türk aile yapısı ve Ramazan ayı olduğunu söylüyor. Cüneyt Yılmaz sözlerini şöyle sürdürüyor: "Varsa yoksa kutsallık üzerinden dem vuruyorlar, sürekli gündemde tuttukları aile yapısını sabah TV programlarında izliyoruz. Kutsal dedikleri aileleri dağıtan erkekler ödül gibi cezalar alıyor ama LGBTİ+ öğrenciler tutuklanıyor, gözaltında işkence görüyor."

"Bizlerin görünür olmalarından son derece rahatsızlar. Ve bu bizim çok hoşumuza gidiyor. Umuyoruz ki rahatsızlıkları sonsuza kadar sürer.  Cüneyt Yılmaz, sözlerini şöyle noktalıyor: "Çünkü bizler bu yeryüzünde en başından beri vardık. Varız. Var olacağız LGBTİ+ lar kriminalize edilemez. Susturulamaz. İster alışın ister alışmayın, buradayız."

‘MUHTARLAR ARACILIĞIYLA FİŞLİYORLAR’

Gündem sıkıştığında en yetkili ağızların sürekli LGBTİ+ları düşmanlaştırıcı sözler söyledikleri tespitine Eğitim-Sen LGBTİ Komisyon Üyesi A.K. de katılıyor. Soylu’nun bu açıklamasında en rahatsız edenin Muhtarlar aracılığı ile ailelerin fişlenmesi olduğunu söyleyen A.K, "Tarih boyunca var olduklarını söyleyen A.K bunun bir tercih olmadığını, insanların varoluş şekli olduğunu, istenildiği kadar ayrımcı, ötekileştirişi söylemlerde bulunulsa bulunsun yakılsalar da yıkılsalar da varlıklarını sürdüreceklerini" belirtiyor. "Doğacak saldırılardan Soylu ve Erdoğan sorumludur" diyen A.K sözlerine şöyle devam ediyor

"Bu konuda hükümetin önlem alması gerekirken, Soylu’nun açıklaması toplumu kin ve düşmanlığa itiyor. Muhtarlar toplantısında kendilerine pay çıkaran ya da iktidara yaranmak isteyen muhtarlar mahallelerindeki LGBTİ+ları fişleyebilirler. Her gün zaten nefret cinayetleri artıyor. LGBTİ+lar okullarından uzaklaştırılıyor, iş yaşantısına dahil edilmiyor." 

AİLELER: LGBTİ+LAR VARDIR, EVLATLARIMIZIN YANINDAYIZ!

LGBTİ+ aileleri de Soylu’nun konuşmasından sonra ortak açıklama yaparak çocuklarına sahip çıktı.

Açıklamanın tam metni şöyle:

"LGBTİ+’lar vardır, evlatlarımızın yanındayız!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun "Türkiye Muhtarları Elele" projesi kapsamında yaptığı bir konuşmada ‘Mahallenizde hangi anne baba, LGBT’nin bu ülkede yayılması, gelişmesi için size başvuruyor? Bir anne baba 'LGBT bu ülkede yayılsın’ Bizim çocuklarımız bu işlerle daha çok ilgilensin.' diye bir tek kişi size başvurdu mu?’ sorusunu dile getirdiğini medyada üzüntüyle okuduk.

Her şeyden önce "LGBT’nin yayılması" diye bir şeyin söz konusu olmadığını söylemek istiyoruz. LGBTİ+ olmak bir yaşam tarzı, bir tercih değil, LGBTİ+ olmak bir varoluştur. İnsanlık tarihi kadar eski, insanlık coğrafyası kadar da yaygındır. LGBTİ+’lar vardır, kimse bir başkasını LGBTİ+ olmaya ikna edemez. LGBTİ+’nın yayılması değil ancak kendini gizlemeyip daha fazla görünür olduğu söylenebilir.

LGBTİ+’ların elbette anneleri, babaları, amcaları, teyzeleri, kardeşleri, yeğenleri de var. LGBTİ+’lar bizim çocuklarımız, kardeşlerimiz, yeğenlerimiz, bizim evlatlarımızdır. Evlatlarımızı varoluşlarından ötürü dışlamıyor, aksine bağrımıza basıyoruz.

Biz LGBTİ+ aileleri, evlatlarımız sayesinde dünyanın siyah ve beyazdan oluşmadığını öğrendik ve de dünyayı kaplayan kocaman bir gökkuşağının altında, her renge yer olduğunu biliyoruz. Tüm ayrıştırmacı konuşmalara ve hedef göstermelere rağmen bizler, temel hak ve özgürlüklerine sahip olabilmeleri için evlatlarımızın yanında yer almaya, onları olanca gücümüzle destelemeye devam edeceğiz çünkü çocuklarımız ne yalnız ne de yanlışlar.

LGBTİ+ hakları, insan haklarıdır. İnsan haklarına saygı duyan herkesi evlatlarımızın varoluşlarını yaşama mücadelesine katkı sunmaya davet ediyor, bir İçişleri Bakanı’nın ülkesinde yaşayan insanları hedef göstermediği ve her yurttaşına eşit yaklaştığı bir ülkeyi temenni ediyoruz."

Metnin altında GALADER - Ankara Gökkuşağı Aileleri Derneği, LISTAG - LGBTİ+ Aileleri ve Yakınları Derneği, Akdeniz Antalya Aileleri Grubu, Denizli LGBTİ+ Aileleri Grubu ve İzmir LGBTİ+ Aileleri Grubu’nun imzası bulunuyor.

Öne Çıkanlar