YKS'ye giren öğrenciler yarım saat erken çıkarıldı

YKS'ye giren öğrenciler yarım saat erken çıkarıldı
MSÜ sınavının saatleri tahtadan silinmedi, salon görevlisi YKS süresi sanarak öğrencileri 30 dakika erken çıkardı.

Gül GÜNDÜZ


ARTI GERÇEK- 27 Haziran Cumartesi günü yapılan YKS-TYT sınavında yeni mağduriyetler yaşandı. Küçükçekmece Eşref Bitlis Anadolu Lisesindeki bir sınav salonunda öğrenciler sınavın bitiş saatinden 30 dakika önce salondan çıkarıldı. Sınavdan erken çıkarılan öğrenciler sosyal medya üzerinden duruma tepki gösterdi ve Twitter’den seslerini duyurmaya çalıştı. Benzer sorun Adana ve Çorum gibi illerde de yaşandı.

'LGS'DEN DERS ALMADINIZ, YKS'DE DE MAĞDUR ETTİNİZ'

Eğitim Sen-İstanbul 7 Nolu Şube Yürütme Kurulu da yaptığı yazılı açıklamayla duruma tepki gösterdi ve sürecin takipçisi olacaklarını ifade etti. Şubenin yaptığı açıklamada yaşanan durum şu şekilde açıklandı: 

"Küçükçekmece Eşref Bitlis Anadolu Lisesindeki sınıf tahtalarında daha önceki haftalarda yapılmış olan MSÜ sınavlarının sınav saatleri yazılmış, bu yazılar okul yönetimleri tarafından o tarihten bu güne kadar tahtalardan sildirilmemiştir. Sınav salonlarından birindeki öğrenciler, tahtada yazılı olan MSÜ sınav saatinin bitiş saatine göre sınavdan çıkarılmış ve böylece bu öğrencilerden girdikleri YKS-TYT sınavını olması gerekenden 30 dakika önce bitirmeleri istenmiştir.

ÖSYM’nin anlamsız yasakları uyarınca adayların sınav salonlarına üzerlerinde saat bulundurmaları da yasaklandığından, adaylar bu aksaklığı salondan çıktıktan sonra fark etmişlerdir. Bununla da kalmamış, son ana kadar duruma müdahale etmeyen bina sınav yönetimi, sınavdan erken çıkarılan adaylarından bir kaçını okul bahçesinden geri çevirmiş, bu adaylar bahçeye çıktıktan sonra yeniden salona döndürülmüş ve sınava devam etmeleri istenmiştir. Bu durum çok ağır sonuçları olabilecek oldukça ciddi bir hak ihlalidir." 

BUNDAN ÖSYM VE BİNA YÖNETİCİLERİ SORUMLUDUR

Bütün çağrılara karşın salgın koşullarında sınav yapmakta ısrar eden ÖSYM’nin önceki yıllarda en az iki görevli bulundurduğunu fakat bu yıl bazı salonlarda tek kişinin görevlendirildiğine belirten Eğitim Sen, bu duruma tepki gösterdi. Yaşanan sorununun öncelikle yeterli görevlendirme yapamayan ÖSYM’den, binayı sınava hazır hale getiremeyen Bina Yönetcisinden, sınav salonlarını kontrol etmeyen ve sınav görevlilerine gerekli açıklamaları yapmayan ÖSYM Bina Sınav Sorumlusundan kaynaklandığını belirten Eğitim-Sen, öğrencilerin ve velilerin mağduriyetiyle sonuçlanan bu durumla ilgili olarak sürecin takipçisi olacaklarını açıkladı. 

Öne Çıkanlar