Libya'da ölen askerleri yazan gazetecilerin hesapları ele geçirildi

Libya'da ölen askerleri yazan gazetecilerin hesapları ele geçirildi
Libya'da yaşamını yitiren ve törensiz olarak gömülen aralarında bir albayında bulunduğu askerlerin olduğunu duyuran Yeniçağ yazarlarının hesapları ele geçirildi.

Dün libya'da yaşamını yitiren Albay Okan Altınay'ın tören düzenlenmeden cenazesinin defnedildiğini duyuran Yeniçağ yazarları Murat Ağırel ve Batuhan Çolak'ın sosyal medya hesapları ele geçirildi. Yazarların tüm arşivi indirildi. Libya paylaşımları silindi.

'Yeniçağ yazarlarına e- operasyon' başlığıyla açıklama yapan gazete; "Gazetemiz yazarları Murat Ağırel ve Batuhan Çolak'ın twitter ve hesabın bağlı bulunduğu mail hesapları yasa dışı, hukuk dışı, profesyonel bir girişim tarafından ele geçirilmiştir" şeklinde duyurdu.

TÖRENSİZ DEFNEDİLEN ALBAY PAYLAŞIMLARI SİLİNDİ

Yeniçağ'dan yapılan açıklamada, "Sadece SMS onaylı açılabilen hesaplara Turkcell ve Vodafone operatörlerinden giriş onayı gelmeden açılmıştır! Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel ve Batuhan Çolak, sosyal medyadan Libya şehitleri ile ilgili yaptıkları paylaşımlardan sonra  "mesajların kaldırılması için" çok sayıda tehdit, rica telefonu ve mesaj aldılar. Paylaşımlarda Libya'da şehit olan personellerimizin memleketlerinde törensiz bir şekilde defnedilmeleri eleştirilmiş ve devre arkadaşlarının bu olaylara gösterdikleri tepkiler dile getirilmiştir" denildi.

Yapılanın profesyonel bir operasyon olduğunu belirten gazete, "Yazarlarımızın telefonlarına gelen SMS onayı ile açılabilen twitter ve gmail hesapları bir şekilde ele geçirilmiştir. Hesaplara girildikten sonra bugüne kadar google servisleri ile ilgili yaptıkları tüm hareketler arşivlenmiş ve indirilmiştir.Twitter'da Libya şehitleri ile ilgili yapmış oldukları paylaşımlar silinmiştir. Turkcell ve Vodafone şebekelerinden gelen SMS'ler yazarlarımızın telefonlarına gelmeden başka merkezlere nasıl gitmiştir? Bu bir kişinin yapabileceği sıradan bir hırsızlık olayı değildir" dedi

'KAMUOYUNUN BİLGİ ALMA HAKKINA SALDIRI'

Gazeteden yapılan açıklamanın devamında, "Türkiye'nin güvenliğini sağlamakla yükümlü olan kurumlarımızın, yazarların sosyal medya hesaplarıyla uğraşmaları kabul edilemez. Yeniçağ'a yapılan operasyon, kamuoyunun bilgi alma hakkına yapılan büyük bir saldırıdır. Şehitlerimizin devre arkadaşları ve ailelerinin bile tepki gösterdikleri törensiz definler şehitlerimizin ruhlarına saygısızlık değil midir? Bunları dile getirmek onların aziz hatıralarını yaşatmak ve ailelerini rahatlatabilmek için önemli değil midir? Hangi siyaset şehitlerimizin kanı, hatırası, varlığından üstündür? Gazetemiz yazarlarına yapılan bu akıl almaz, demokrasi dışı müdahale Balyoz, Ergenekon sürecinde FETÖ'nün yaptığı yöntemleri andırmaktadır. Yaşananları izah edebilecek kelime, izah edebilecek bir cümle kurmakta zorlanıyoruz. İşte hesapları ele geçirenlerin yaptıkları işlemler: Kurtarma e-postası olarak [email protected] adresini girmişler.Kurtarma telefonu ve mail adreslerini kaldırmışlar" ifadelerine yer verildi.

(HABER MERKEZİ)

 

Öne Çıkanlar