Libya Dışişleri Bakanlığı'na intihar saldırısı

Libya Dışişleri Bakanlığı'na intihar saldırısı
Saldırıda en az 3 kişi hayatını kaybederken, 7 kişi de yaralandı.

Libya'nın başkenti Trablus'taki Ulusal Uyum Hükümeti'ne bağlı Dışişleri Bakanlığı'na intihar saldırısı düzenlendi. Olayda gelen bilgilere göre en az 3 kişi öldü, 7 kişi de yaralandı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Libya Channel TV'ye konuşan bir yetkili, iki kişinin bakanlık binasına saldırdığını söyledi. Aynı yetkili, saldırganlardan birinin intihar eylemcisi olduğunu ve üzerindeki bomba düzeneğini patlattığını, diğer silahlı kişinin ise yakalandığını açıkladı. Libya Channel TV'ye göre saldırganlar, General Halife Hafter'in kontrolündeki Libya Ulusal Ordusu'nun destekçileri.

BBC Tükçe'nin Al Wasat haber sitesine dayandırdığı habere göre, patlama öncesinde bakanlık binasını hedef alan silah sesleri duyulduğunu, silahlı bir saldırganın önce binaya girdiğinin görüldüğünü yazdı.

Fransız haber ajansı AFP'ye göre ise binaya giren silahlı saldırganlardan biri üzerindeki bombayı patlatmadan önce, bakanlığın önündeki bir bombalı araç patlatıldı. Ancak henüz saldırıyı üstlenen olmadı.

RAKİP İKİ HÜKÜMET

Muammer Kaddafi'nin 2011'de devrilmesinin ardından Libya'da biri Trablus, diğer ise Tobruk merkezli iki hükümet kuruldu. Trablus'taki hükümet Birleşmiş Milletler tarafından tanınırken, Tobruk hükümeti ülkede büyük oranda kontrol sağlamış olan ve iç politikada etkili General Halife Hafter tarafından destekleniyor.

Halife Hafter, Mısır'da darbe ile iktidara gelen Abdülfettah El Sisi yönetimiyle yakın ilişkilere sahip. Aynı zamanda birçok silahlı milis grup ve aşiretler arasında da çatışmalar devam ediyor.

Bazı bölgelerde etkili olan IŞİD de ülkede zaman zaman saldırılar düzenliyor. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Öne Çıkanlar