Liman işletmecisi suçlanmıştı: Abramoviç'in yatı Bodrum'dan ayrıldı

Liman işletmecisi suçlanmıştı: Abramoviç'in yatı Bodrum'dan ayrıldı
Abramoviç'in lüks yatı Bodrum'a demir atınca liman işletmecisi Rusya'ya İngiltere ve AB'de uygulanan yaptırımları delmekle suçlanmıştı. Yatın Bodrum'dan ayrıldığı öğrenildi.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal operasyonu nedeniyle Avrupa Birliği ve İngiltere'nin yaptırım uyguladığı Rus oligark Roman Abramoviç'in mega yatı Solaris'in, Bodrum limanından ayrıldığı belirtildi. 

Rus oligark Roman Abramoviç'in lüks yatı Solaris, İngiltere'de ve AB'de uygulanan yaptırımların ardından Türkiye'ye gelerek Bodrum'daki bir limana demir atmıştı.

Bodrum limanının işletmecisi olan Londra merkezli Global Ports Holdings (GPH) şirketi yaptırımları delmekle suçlanmış ve tartışılmaya başlanmıştı.

DİĞER YATI DA 22 MART'TAN BU YANA MARMARİS'TE

Kısa Dalga'da yer alan bir habere göre, İngiliz gazetesi Financial Times, 140 metrelik yatın 21 Mart'tan beri demirlediği Bodrum limanından bu sabah ayrıldığını yazdı.

İddia, gemilerin rotalarını izleyen Marine Traffic adlı siteye dayandırıldı. Yatın nereye gittiği bilinmiyor.

Abramoviç'in bir diğer süper yatı olan 162 metre uzunluğundaki Eclipse ise 22 Mart'tan bu yana Marmaris limanına demirlemiş durumda.

'YATA İZNİ TÜRK YETKİLİLER VERDİ' İDDİASI

Bodrum limanının İngiltere merkezli işletmecisi GPH, İngiliz basınında yaptırımları delmekle suçlanmasının ardından Abramoviç'in yatına izni kendilerinin değil Türk yetkililerin izin verdiğini duyurmuştu.

Şirketin dün, Rus oligarkın ve yatın isimlerini anmadığı açıklamasında, 'İngiltere'nin yaptırımlarına tabi tutulduğuna inanılan bir kişinin sahibi olduğu düşünülen süper yata izin verilmesi kararında kendilerinin dahli olmadığını' belirtmişti.

Açıklamada, limanlara giriş izni verilmesinden Türkiyeli yetkililerin sorumlu olduğu aktarılırken "GPH, uygulanabilir yasalar çerçevesinde yasal olduğu sürece böyle bir karara uymak zorundadır" ifadeleri kullanılmıştı.

SOLARİS BODRUM'A 22 MART'TA DEMİR ATTI

Rus milyarder Abramoviç'in 140 metre uzunluğundaki 600 milyon dolarlık süper yatı Solaris, yaptırım kararlarının ardından acil onarım gördüğü Barselona'dan 8 Mart'ta ayrılarak, dört gün sonra AB üyesi olmayan Karadağ'da durmuş ve 21 Mart'ta Bodrum'a demirlemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar