Lise diploması sahte çıkan Yerlikaya'dan CHP'li Özkoç'a: ispat edemezsen alçaksın

Lise diploması sahte çıkan Yerlikaya'dan CHP'li Özkoç'a: ispat edemezsen alçaksın
Dört maaşı ve Vakıfbank Yönetim Kurulu’na atanmasıyla gündeme gelen eski AKP milletvekili Yerlikaya, lise diplomasının sahte olduğunun kanıtlanması durumunda siyaseti bırakacağını söyledi.

Lise diplomasında sahtecilik yaptığı ortaya çıkan AKP Milletvekili ve güreşçi Hamza Yerlikaya, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç’un paylaşımına verdiği yanıtta, "İspat edemezsen adisin, alçaksın" dedi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı, Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, eski AKP milletvekili Hamza Yerlikaya’nın belgede sahtecilik suçundan yargılandığı davanın kararı ortaya çıkmıştı. Kararda, ''Mevcut delil durumuna göre ancak sanığın sahte olan diplomayı bilerek kullandığı söylenebilir" denilmişti.

Mahkemenin, hükmü ertelemesi nedeniyle ceza almayan Yerlikaya, konuya ilişkin ilk kez konuştu. 

'İSPAT EDEMEZSEN ALÇAKSIN'

CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç’un, "Doktoralı gençlerimiz bile işsizlikten evde otururken, lise diplomasının sahte olduğu mahkeme kararıyla tespit edilen Sarayzade Hamza Yerlikaya devletten 4 maaş almaya devam ediyor" ifadelerine yanıt veren Yerlikaya, şöyle yazdı:

"CHP’deki taciz ve tecavüz olaylarının üzerini kapatmak için her gün farklı bir yalana sarılarak iftira ve yalan kampanyası düzenliyorsunuz. Kaset kumpası mimarları!! Bu yazdıklarını ispat et edemezsen adisin, alçaksın, müfterisin, bilesin. Hodri meydan."

'İSPAT EDERSEN SİYASETİ BIRAKACAĞIM'

Diplomanın sahte olduğunun ispatı durumunda siyaseti bırakacağını iddia eden Yerlikaya, paylaşımına şu ifadelerle devam etti:

"Tasması kimin elinde olduğu belli olmayan Engin Özkoç, Şimdi iyi dinle; eğer benim diplomasız olduğumu ve 4 maaş aldığımı ispat edersen ben herkesten özür dileyip siyaseti bırakıyorum. Aksi durumda sen ne yapacaksın? İspat edemezsen milletvekilliğinden istifa edecek misin. Hodri meydan."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar