Londra'da imama bıçaklı saldırı

Londra'da imama bıçaklı saldırı
Londra Merkez Camii'nde düzenlenen bıçaklı saldırının ardından bir kişi gözaltına alındı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da, camiye giren bir kişi, namaz kıldıran imamı bıçakladı. Londra Merkez Camii'nde düzenlenen saldırının ardından bir kişi gözaltına alındı.

Bıçaklandıktan sonra hastaneye kaldırılan imamın 70'li yaşlarda olduğu açıklandı. Londra Emniyet Müdürlüğü, birkaç yerinden yaralandığı bildirilen yaralının hayati tehlikesinin bulunmadığını duyurdu.

Londra Merkez Camii, kent merkezindeki Regent's Park semtinde bulunuyor. Saldırı sonrası camiye acil yardım ekipleri gönderildi.

Görgü tanıkları, sosyal medyadaki ifadelerinde, 70'li yaşlardaki kişinin boynundan bıçaklandığını söyledi. Görgü tanığı Abi Watik, gözaltına alınan zanlının birkaç aydır düzenli olarak camiye geldiğini belirtti. Watik, "Kurbanın arkasında namaz kılıyordu ve sonra onu bıçakladı. Saldırı süresince sessizliğini korudu" dedi.

Olay yerinde çekilen görüntülerde, kapüşonlu bir kırmızı üst ve kot pantolon giyen beyaz bir adam, polisler tarafından yere yatırılmış halde görülüyor. İngiltere Müslüman Konseyi'nden Mikdad Versi ise içerideki tanıkların kendisine, saldırının ikindi namazı hazırlıkları yapılırken düzenlendiğini söylediğini aktardı. (Kaynak: BBC)

Öne Çıkanlar