Londra'dan sonra Lahey'de de bıçaklı saldırı

Londra'dan sonra Lahey'de de bıçaklı saldırı
Hollanda'nın Lahey kentindeki Büyük Pazar Sokağı'nda bıçaklı saldırı düzenlendi. Saldırıda 3 kişi yaralandı.

İngiltere'nin başkenti Londra'da gerçekleştirien bıçaklı saldırının ardından, Hollanda'nın Lahey kentinde de yine bir bıçaklı saldırı gerçekleştirildi. Hollanda polisinden yapılan açıklamada, Lahey'deki Büyük Pazar Sokağı'nda bıçaklı saldırı sonucu yaralananların olduğu belirtildi.

Açıklamada, olay yerine çok sayıda sağlık ve polis ekiplerinin gönderildiği belirtildi. Lahey Emniyeti, sosyal medya üzerinden yayınladığı açıklamada, şüpheliyi 'hafif koyu tenli, 45-50 yaşlarında gri eşofmanlı bir erkek" olarak tanımladı. Hollanda'da 'hafif koyu tenli' tanımlaması, daha çok Kuzey Afrikalı ya da Ortadoğulular için kullanılıyor.

Yetkililer saldırganı arama çalışmalarının devam ettiğini belirtirken, olay yerinde güvenlik önlemlerinin arttırıldığı gözlendi.

Saldırı düzenlendiğinde, "Black Friday" (Kara Cuma) indirimi nedeniyle caddedeki mağazalar açıktı. Polis, saldırı sonrası Hudson's Bay mağazasının etrafını çembere aldı.

Polis sözcüsü Marije Kuiper, AP'ye saldırının bir "terör saldırısı" olup olmadığını bilmediklerini söyledi. Yerel medya ise olayda yaralanan 3 kişinin hastaneye kaldırıldığını bildirdi. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar