Londra'ya çağrılan Cüneyt Çakır ve ekibi politik nedenlerle mi geri gönderildi?

Londra'ya çağrılan Cüneyt Çakır ve ekibi politik nedenlerle mi geri gönderildi?
UEFA, Cüneyt Çakır ve ekibini önce EURO 2020’de yarı final ve final maçlarının oynanacağı Londra’ya çağırdı, sonra aniden geri gönderdi.

UEFA, son dakikada sürpriz bir karar alarak EURO 2020’de başarılı performans gösteren Cüneyt Çakır ve ekibini İstanbul’a geri gönderdi. Macaristan-Portekiz, Ukrayna-Avusturya ve özellikle 2. turdaki Hırvatistan-İspanya maçındaki yönetimiyle dikkat çeken Çakır için "final maçını yönetebileceği" konuşuluyordu. Dünya hakem otoriterlerinin değerlendirmesinde de final adayı 3 hakemden biri olarak gösterilen Çakır'ın, final olmasa dahi İngiltere-Danimarka yarı finali için ismi çok ağır basıyordu.

'MADEM MAÇ VERİLMEYECEKTİ, NEDEN GÖTÜRÜLDÜ?'

Hürriyet'ten Murat Fevzi Tanırlı'nın haberine göre; Cüneyt Çakır’ın eve gönderilmesinde politik olaylar ve lobi dışında sebep aramak zor. 

Tanırlı, "İlk günden itibaren final adayı olup yarı finaldeki İtalya-İspanya maçıyla turnuvayı kapatacak olan tecrübeli isimlerden Felix Brych, Almanya’nın elenmesiyle şansını artırmıştı ancak özellikle Belçika-Portekiz maçındaki vasat yönetimiyle eleştirmenlerden olumsuz puan almıştı. Hollandalı Kuipers, pandemi öncesinde daha 2020’nin başında finalin 1 numaralı adayı gözüküyordu. Kupa, 2021 yılına ertelenince turnuvaya katılan en yaşlı (48) hakem oldu. 5-0 İspanya’nın kazandığı maçta Hromada-Koke mücadelesinde net penaltı pozisyonunu atladı. VAR devreye girdi ve Kuipers izleyip penaltıyı verdi" diyerek Çakır'ın başarılı bir performans gösterdikten sonra "Madem maç verilmeyecekti, neden UEFA Çakır ve ekibini de götürdü? Gerçekten anlamak çok zor" ifadelerini kullandı. 

''POLİTİK SEBEPLER NEDENİYLE FİNAL ŞANSINI SIFIR GÖRÜYORUM' MESAJLARI'

"Cüneyt Çakır’ın zorlu maçlarda bu denli üst düzey performans sergilediği, rakipleri gibi VAR uyarısıyla değiştirmesi gereken bir pozisyon dahi yaşanmadığı halde eve gönderilmesinin politik sebepler ve lobi dışında sebep aramak zor" diyen Tanırlı, "Hırvatistan-İspanya maçındaki performansının ardından MHK eski başkanlarından Ahmet Güvener başta olmak üzere üst düzey isimlerden 'Politik sebepler nedeniyle final şansını sıfır görüyorum' mesajları almıştım ancak yine de konduramamıştım" dedi.

Tanırlı, "Bu kadar göz önünde bir performans karşısında UEFA Hakem Komitesi’nin, geçmişte ülkemizde danışmanlık da yapan başkanı Roberto Rosetti’nin hiç görev vermemek gibi kayıtsız kalabileceğini tahmin etmemiştim" diye yazdı.

EURO 2020 hakemleri turnuva süresince İstanbul’da Etiler’de bir otelde konaklarken, yarı final ve final maçları için adayların hepsi 3 gün önce UEFA tarafından Londra’ya götürülmüştü. Londra'ya götürülen hakemler arasında yer alan Cünayt Çakır ve ekibi, herhangi bir açıklama yapılmadan Türkiye'ye gönderildi.

Öne Çıkanlar