'LSD, sihirli mantar ve ecstasy beyin hücrelerinde yeni bağlantılar sağlıyor'

'LSD, sihirli mantar ve ecstasy beyin hücrelerinde yeni bağlantılar sağlıyor'
Uzmanlar, psikedelik ilaçların mevcut çözümlerden daha etkili ve güvenli olabileceğini söyledi.

California Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, LSD, sihirli mantar ve ecstacy'in beyin hücleri arasında yeni bağlantıların kurulmasını sağladığını belirten yeni bir araştırma sonucu elde ettiler. 

T24'ün Independent’e dayandırdığı haberine göre, LSD, sihirli mantar (magic mushroom) ve ecstacy’nin içinde bulunan MDMA’in beyin hücreleri arasında yeni bağlantıların kurulmasını sağladığını ortaya koyan bir araştırma yayınlandı. Araştırmaya göre bu uyuşturucular, depresyon ve bağımlılıkla mücadele eden kişilerin tedavisinde kullanılabilir.

Californialı araştırmacılar, birçok ülkenin yasadışı kabul ettiği uyuşturucu maddeler üzerinde bir araştırma gerçekleştirdi. Araştırma sonunda, bu maddelerin uyuşturucu etkilerinin yanı sıra beynin bölümleri arasında yeniden bağlantı kurduğu sonucuna da ulaşıldı.

California Üniversitesi’nde çalışan araştırmacılar, sonuçların psikiyatrik hastalıkların tedavisindeki ‘yeni nesil ilaçlara’ işaret edebileceği yorumunda bulundu. Uzmanlar, psikadelik ilaçların mevcut çözümlerden daha etkili ve güvenli olabileceğini söyledi.

Öne Çıkanlar