Lube Ayar: Gördük ki, Ali Koç’un bahsettiği ‘vizyon’ aslında Aziz Yıldırım’ınmış

Lube Ayar: Gördük ki, Ali Koç’un bahsettiği ‘vizyon’ aslında Aziz Yıldırım’ınmış
Bilgehan Uçak, Gündemin Gerçekleri’nde gazeteci ve Sansürsüz Futbol yorumcusu Lube Ayar ile birlikte Fenerbahçe’yi ele aldı. Lube Ayar, Ali Koç yönetimine dair çarpıcı açıklamalar yaptı.

Lube Ayar, Ali Koç yönetiminde göreve getirilen teknik direktörleri saydıktan sonra, "Çok konuşulan Löw dahil bu isimlerin hepsi Aziz Yıldırım döneminden bildiğimiz isimler, gördük ki Ali Koç’un bahsettiği ‘vizyon’ aslında Aziz Yıldırım’ınmış," dedi.

Ali Koç döneminin büyük bir hayal kırıklığına yol açtığını söyleyen Lube Ayar, yönetimdeki tutarsız açıklamaların çokluğunu hatırlattı. Ali Koç dönemindeki büyük hataları gördükçe "bit pazarına nur yağdığını" söyleyen Ayar, gene de Aziz Yıldırım’ın başkanlığının gündeme gelmemesi gerektiğini ifade etti.

Gönlündeki başkanı ve başkanlık modelini de açıklayan Lube Ayar "İstiyorlarsa Aziz Bey de, Ali Bey de yönetime girsinler. Ama tıpkı bir dönem Galatasasaray’da saygın bir hukukçu olan Duygun Yarsuvat’ın başkanlık yaptığı gibi, benim isteğim de Mahfi Eğilmez gibi teknokrat birinin bu kulübün başına geçmesi." dedi.

Başkan adaylığını açıklayan Saadettin Saran’a hiçbir şans vermediğini söyleyen Ayar, Saran’ın yakın döneme kadar şike soruşturması başta olmak üzere yaptığı bazı açıklamaların önünü tıkayacağını vurguladı.

'ALİ KOÇ'UN A PLANI BİLE YOK'

Ali Koç’un bırakın B Planına sahip olmasını, hiçbir zaman A Planı bile olmadığını anlatan Lube Ayar, bu kulübü çok seven Obradovic’in bench’te tutulamamasının sorumluluğunun da Ali Koç yönetiminde olduğunu söyledi.

"Spor kulübü yöneticiliğinde bambaşka dinamikler var. Ben Ali Koç’un buna hazırlandığını düşünüyordum. Türk’ün iktidarla imtihanını inceleyen bir kitap yazılabilir. Bir koltukta uzun sürekli oturmayı bir Türk hazmedemiyor. Çok hızlı deforme oluyor. Sonunda da yönettiği kurumu yozlaştırıyor."

Eski bir adliye muhabiri olan Lube Ayar, 3 Temmuz soruşturmasının artık kapandığını söylerken Gündemin Gerçekleri’nde geçen hafta "bu dava bitmedi," diyen Trabzonspor’un eski teknik direktörü Sadi Tekelioğlu’na da göndermede bulundu: "Sadi Tekelioğlu, kararı konjonktürel bulduğunu söylemiş. İyi de, bütün o soruşturmanın bütün savcıları ve hakimleri ya firarda ya hapiste. Tamam, bu karar konjonktürel de o değil mi?"

Fatih Altaylı ile mahkemelik oluşuna da 3 Temmuz soruşturmasının yol açtığını söyleyen Lube Ayar, Fatih Altaylı hakkında çok sert ithamlarda bulundu. Yaptığı bir haberi yayımlamayan Altaylı tarafından mobbing’e uğradığını da ifade etti.

Öne Çıkanlar