Hazine ve Maliye Bakanı Elvan 'istifaya hazırlanıyor' iddiası

Hazine ve Maliye Bakanı Elvan 'istifaya hazırlanıyor' iddiası
Kulislerde Merkez Bankası bürokratlarının kendisinden habersiz görevden alınmasına kızan Bakan Elvan'ın istifa etmek istediği konuşuluyor.

Muhalefet kış aylarının vatandaş için çok zor geçeceği çağrısını sık sık tekrarlarken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, faiz indirimine muhalefet ettikleri iddiasıyla Merkez Bankası Başkan Yardımcılarını ve Para Politikası Kurulu üyesini görevden alması gündeme oturdu.

Görevden almalardan sonra dolar kuru hızla 9.30’a dayandı. 

Bu karar sonrasında gözler Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’a çevrildi. Çünkü G-20 toplantısı için ABD'de olan Bakan Elvan'ın bu görevden almalardan haberi yoktu.

odatv.com sitesinde yer alan habere göre, Alınan kararların ardından Ankara kulislerinde, ABD’deki Bakan Elvan’ın Türkiye dönüşünde istifa etmek istediğinin konuşulması dikkat çekti. 

ABD'de gerçekleşen G-20 Bakanlar Toplantısı'na katılan Bakan Lütfi Elvan, dönüşünde ayağının tozuyla Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun kızının düğününe katıldı. 

Elvan’ın düğünde yüzünün asık olması kulislerdeki "istifa" iddialarını kuvvetlendirdi. 

Son dönemde ekonomi üzerinde herhangi bir söz sahibi olmayan Bakan Elvan’ın, Merkez Bankası bürokratlarının kendisinden habersiz görevden alınmasına sinirlendiği aktarıldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar