Lütfü Savaş: Hatay'da referandum yapalım Suriye çıkar

Lütfü Savaş: Hatay'da referandum yapalım Suriye çıkar
Hatay'daki Suriyeli nüfusun artışını ilginç iddialarla dile getiren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Suriyeli nüfusunun, Hatay'ı Türkiye’den koparabileceğini iddia etti.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, HRT Akdeniz kanalında gündeme ilişkin tartışma yaratacak açıklamalarda bulundu. Son seçimlerde Yayladağ’ın sonucunu Suriyelilerin belirlediğini iddia eden Savaş, hızla artan Suriyeli nüfusunun, Hatay’ı Türkiye’den koparabileceğini iddia etti.

Sınırda güvenli bölge oluşturularak Suriyelilerin orada bakılmasını öneren Savaş, bunun için Suriye ile temas kurulmasının gerektiğini söyledi.

'YAYLADAĞ SEÇİMLERİNİN SONUÇLARINI SURİYELİLER BELİRLEDİ'

İzlenimlerini ve iddialarını Sözcü gazetesine anlatan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, "Şu anda Reyhanlı da bizden fazlalar. 140 binden fazla Suriyeli nüfusu var" dedi:

"Bir çadıra gittik. Çadır 4 metrekare yok, ama içinde 6 çocuk var. Kadın 22, erkek 26 yaşında. Kadın bu yaşta olmasına rağmen 6 çocuk yapmış. 4 kadınla evlenen erkekler var. Şu anda 3 milyon 700 bin kişiden söz ediliyor ama 600 binin üzerinde de çocuk var. Bunlar direkt Türk nüfusuna geçtikleri için konuşulmuyor. Çünkü her doğan çocuk Türk olarak kayıtlara geçiyor. Bu doğum oranıyla 12 yılda Suriyelilerin nüfusu bizim nüfusu geçecek. Şu anda Reyhanlı da bizden fazlalar. 140 binden fazla Suriyeli nüfusu var. Narlıca’da fazlalar. Yayladağ seçimin sonucunu Suriyeliler belirledi. 3 bin oy kullandılar. İki binden az oyla iktidar partisi kazandı orada. Hepsi iktidar partisine oy attı."

'KAOS İÇİNDE REFERANDUM YAPALIM SURİYE ÇIKAR'

Açıklamalarında tartışma yaratacak bir iddiada daha bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, 'Suriye mi, Türkiye mi?' diye bir araştırma yapılması halinde Suriye'nin çıkacağını iddia etti:

"Kaos içinde plesibit (referandum) yapalım. 'Kimi istiyorsunuz, Suriye mi, Türkiye mi?' diye soralım Suriye çıkar. Suriye kendine sahip çıkamıyor. Kendine sahip çıkamayan bir ülke Hatay’a mı sahip çıkacak. Kaldık aralıkta… Aralıkta kalanın sahibi çok olur. O zaman da aynı Suriye gibi olacağız. Suriye Sınırında güvenli bölgeler oluşturulsun. Bunlara orada bakılsın. Hertürlü ihtiyacı giderilsin. Ekonomik olarak daha ucuza mal olurdu bize. Sosyolojik olarak da hiçbir sorunumuz olmazdı." (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar