Maaşı düşürülen AKP’li başkan yardımcısı, belediyesini mahkemeye verdi

Maaşı düşürülen AKP’li başkan yardımcısı, belediyesini mahkemeye verdi
AKP’li Uzun durumu ‘Ben Belediye Başkanımızı değil, kararı alan Belediye Meclisi’ni mahkemeye verdim. Meclis çoğunluğu bizim partiden değil’ ifadeleriyle savundu.

Tekirdağ’ın Hayrabolu Belediye Başkan Yardımcısı AKP’li Zekeriya Uzun’un maaşı, Belediye Meclis kararıyla 8 bin liradan 4 bin 900 liraya düşürüldü. Uzun kendi partisinin yönetiminde olan Hayrabolu Belediyesi’ni mahkemeye verdi.

Yürütmenin durdurulması talebi reddedilen Uzun, maaşının düşürülmesini mahkemeye vermesine ilişkin "Ben Belediye Başkanımızı değil, kararı alan Belediye Meclisi’ni mahkemeye verdim" dedi. Uzun, nedenini de "Meclis çoğunluğu bizim partiden değil" gerekçesine dayandırdı.

4 MAAŞ ALIYOR, DAHA FAZLA İSTİYOR

Sözcü’den Ali Ekber Ertürk’ün haberine göre Belediye Başkan Yardımcılığı maaşı dışında, emekli maaşı, ziraat mühendisi görevinden maaşı ve bir tarım firmasından ise huzur hakkı maaşı alan AKP'li Uzun şunları söyledi:

"Ben belediye başkanımızı değil, kararı alan Belediye Meclisi'ni mahkemeye verdim. Maaşımı düşürdüler. Meclis çoğunluğu bizim partiden değil. Bu nedenle karar aldılar."

AKP’Lİ BELEDİYE BAŞKANI DA ‘BİR BELEDİYE ŞİRKETİ ÜZERİNDEN EKSİĞİNİ TELAFİ EDERİM’ DEMİŞ

"Ben para pul peşinde değilim. Bir yanlışın düzeltilmesini istiyorum" savunmasını yapan AKP’li Uzun, AKP’li Belediye Başkanının ise maaşının kesilmesi nedeniyle kendisine şunu söylediğini anlattı:

"Başkanımız bana ‘Bir Belediye şirketi üzerinden eksiğini telafi edelim' dedi ama kabul etmedim.

Öne Çıkanlar