Macron, ilk defa Ukrayna’ya tanksavar füze ve top sevk edildiğini duyurdu

Macron, ilk defa Ukrayna’ya tanksavar füze ve top sevk edildiğini duyurdu
Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris’in Ukrayna’ya “Milan” modeli tanksavar füzeleri ve “Sezar” modeli toplar gönderdiğini duyurdu.

Fotoğraf: Bertrand Guay/AFP

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı askeri operasyon sebebiyle Ukraynaya yapılan askeri yardımlar devam ediyor. Fransa bu güne kadar askeri yardım konusunda sessizliğini korurken, ilk kez ağır silah sevkiyatı yaptığını belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Paris’in Ukrayna’ya "Milan" modeli tanksavar füzeleri ve "Sezar" modeli toplar gönderdiğini duyurdu.

Euronews'de yer alan habere göre; Macron, Ouest-France gazetesine verdiği özel röportajda, ülkesinin "Milan" modeli tanksavar füze ve tekerlekli araç üzerine konuşlu "Sezar" modeli toplar sevk ettiğini aktarırken, sayı konusunda detay vermedi.

Fransız basını, tanksavar sevkiyatının daha önce basına sızmasına rağmen Sezar toplarının gönderilmesinin ilk defa yönetim tarafından açıklandığını aktardı.

Le Monde gazetesi, Fransa’nın birkaç düzine 120 milyon euro değerinde "Milan" modeli tanksavar füzesi gönderdiği duyurmuştu. Yine L’Opinion gazetesi, Fransa’nın "Javelin" model tanksavar füzesi ile kısa menzilli taşınabilir ‘Mistral’ model uçaksavar füzesi gönderdiğini yazmıştı.

Macron tarafından ilk defa açıklanan ve yaklaşık 40 kilometre menzile ulaşan Sezar topları, daha önce Fransız ordusu tarafından Irak ve Mali’de kullanıldı.

Öne Çıkanlar