Macron, Scholz ve Draghi Kiev'de

Macron, Scholz ve Draghi Kiev'de
Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Almanya Şansölyesi Scholz ve İtalya Başbakanı Draghi, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'le bugün Kiev'de bir araya gelecek.


Almanya Şansölyesi Olaf Scholz, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İtalya Başbakanı Mario Draghi bugün Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ziyaret edecek.

ABD'li gazeteci Michael A. Horowitz, Kiev'e yola çıkan liderlerin fotoğrafını Twitter hesabından yayınladı



Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'le Kiev'de bir araya gelecek olan liderlerin, Rusya'yla barış müzakerelerinin yeniden başlaması ve Ukrayna'ya daha fazla silah desteği gibi talepleri görüşmesi bekleniyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'in danışmanı Oleksiy Arestovych, bu hafta Almanya'nın Bild gazetesine verdiği demeçte üç liderin Kiev yönetimine "Putin lehine bir barış anlaşmasını kabul etmesi için baskı yapmasından endişe ettiğini" söylemişti. Arestovych, "Gıda ve ekonomik sorunlara neden olan savaşı bitirmemiz gerektiğini söyleyecekler" demişti.

İtalya Başbakanı Draghi ise Ukrayna kriziyle ilgili salı günü yaptığı açıklamada "Ukrayna'nın kabul edilebilir gördüğü şartlarda barış görüşmelerinin yeniden başlaması gerektiğini" ifade etmişti.

Öne Çıkanlar