'Macron'un partisinden 20 milletvekili ayrılıyor'

'Macron'un partisinden 20 milletvekili ayrılıyor'
Fransa medyasının 'flaş gelişme' olarak duyurduğu haberde, Cumhuriyet Yürüyüşü’nden yaklaşık 20 milletvekilinin ayrılacağı kaydedildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümeti, koronavirüsle (Covid-19) mücadelede başarısızlığı ile yoğun eleştirilere maruz kalırken, ülkede sağlık ve ekonomik krize bir de siyasi kriz eklendi. Fransa medyasının 'flaş gelişme' olarak duyurduğu haberde Macron’un partisi olan Cumhuriyet Yürüyüşü’nden yaklaşık 20 milletvekilinin ayrılacağı belirtildi.

Haberde Mayıs ortalarında Cumhuriyet Yürüyüşü’nden ayrılacak olan yaklaşık 20 milletvekilinin ‘Ekoloji, Demokrasi, Dayanışma’ adı altında parlamentoda 9’uncu grubu kuracakları kaydedildi.

2017 YLINDA İKTİDARA GELMİŞTİ

Parlamentoda 9’uncu grubun kurulması durumunda Macron’un bugüne kadar elinde tutuğu çoğunluğu kaybetmesi kaçınılmaz olacak.Ayrılmaların nedeninin dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınına karşı  srgilenen 'yetersiz mücadele' olduğu belirtiliyor.

Emmanuel Macron, 2017 yılında iktidara geldiğinde parlamentoda 314 milletvekili ile ezici çoğunluğu elde ederken, seçildiği günden bu yana 18 milletvekili, partiden ayrıldı. (Kaynak: DHA) 

Öne Çıkanlar