Madencilere jandarma engeli: Sendikacılar gözaltına alındı

Madencilere jandarma engeli: Sendikacılar gözaltına alındı
Jandarma müdahalesinde bir işçi yaralandı.

Haklarını alamadıkları için Ankara'ya yürüme kararı alan maden işçileri bir kez daha engellendi. Bağımsız Maden İş Örgütlenme Uzmanı Kamil Kartal ve Başaran Aksu gözaltına alındı.

Manisa'nın Soma ilçesindeki Uyar maden işçileri kıdem tazminatı ve ücret alacakları için 12 Ekim günü Ankara'ya yürüyüş başlattı. Maden işçileri, Salihli'de yaşadığı gözaltından sonra 21 Ekim'de AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile görüştü. Görüşmede maden işçilerinden sorunu çözmek için istenilen 10 günlük süre doldu.

POLİS YÜRÜYÜŞE MÜDAHALE ETTİ

İşçiler verilen sürede somut adımların atılmaması üzerine, tazminatlarını almak için eylemlerinin 24’üncü gününde aileleriyle beraber Kırkağaç Çamlığı’ndan Ankara’ya doğru yürüyüşe geçti. Jandarma ve polis işçilerin önüne barikat kurarak, pandemi gerekçesi ile yürüyüşe izin vermeyeceklerini belirtti.

"Yol tehlikelidir. Size bir şey çarpabilir" diyen jandarmaya, işçilerden İdris Sarıkaya da, "Bize siyaset çarptı. Biz zaten ölüyüz" diyerek cevap verdi.

KARTAL VE AKSU GÖZALTINA ALINDI

Tartışmaların ardından işçiler barikatları zorlayarak yürümek istedi. Yaşanan arbedede Yusuf Kocaman adlı işçi yaralandı. Çağırılan ambulansla Kocaman'ın tedavisi yapıldıktan sonra işçiler "Geliyoruz Ankara" sloganı ile jandarmanın tutumunu protesto etti. Polis, Bağımsız Maden İş Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu ve Kamil Kartal'ı gözaltına aldı.

KAFTANCIOĞLU'NDAN ZİYARET

Kırkağaç Çamlığı'nda bekleyişleri devam eden işçileri CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da ziyaret etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar