Maduro: ABD, sınırda Venezuela-Kolombiya çatışması istiyor

Maduro: ABD, sınırda Venezuela-Kolombiya çatışması istiyor
ABD Başkanı Trump'ın Venezuela'yı işgal etmek istediği öne sürülmüştü.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ABD'yi, Venezuela-Kolombiya sınırında iki ülkenin çatışması için provokasyon hazırlamakla suçladı.

El Pais'te yer alan habere göre, Maduro komutanlarına , "Bunu birçok kez söyledim ve yine hatırlatıyorum. Kuzey Amerikan emperyalizmi, Venezuela-Kolombiya sınırında iki ülkeyi silahlı çatışma durumuna götürecek bir provokasyona hazırlanıyor" iddiasında bulundu.

Sınırda bazı paramiliter grupların sızmalarının yaşandığını öne süren Maduro, ordunun en üst düzeyde alarm durumunda olması gerektiği uyarısında bulundu.

Maduro, Venezuela ordusunun, "emirlerini Washington'dan alan kıskanç ve suçlu Bogota oligarşisinin sahte delilleri" karşısında uyanık olmasını istedi.

2 BİN 200 KİLOMETRELİK SINIR

Venezuela ve Kolombiya arasında 2 bin 200 kilometreyi bulan sınır, kuzeydeki Venezuela Körfezi ve Guajira Yarımadası'ndan başlayıp güneydeki Amazon bölgesine kadar devam ediyor.

Son iki yılda Venezuelalı askerlerin yaptıkları sınır ihlallerinden dolayı iki ülke arasında birkaç kez tansiyon yükselmiş, sorunlar her defasında diplomasiyle çözülmüştü.

Venezuela'nın Tachira eyaletinde mart ayında Kolombiyalı paramiliter gruplara dahil olduğu belirtilen 7 kişi, ordunun düzenlediği operasyonda öldürülmüştü.

İLGİLİ HABER: 'VENEZUELA'YI İŞGAL ETMEK İSTEYEN TRUMP ZOR İKNA EDİLDİ'

ABD İŞGALİ İDDİALARI GÜNDEME GELMİŞTİ

ABD Başkanı Donald Trump'ın baskı uyguladığı Venezuela'yı işgal etmeyi değerlendirdiği ve bunu danışmanlarına kabul ettirmek için inat ettiği ileri sürülmüştü. Amerikan haber ajansı Associated Press'e (AP) adının açıklanmaması kaydıyla konuşan ABD yönetiminden üst düzey bir yetkiliye göre, Ağustos 2017'de Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te Venezuela'ya yaptırımların görüşüldüğü toplantıda Trump, danışmanlarına  ''Hızla dağılan Venezuela bölgesel güvenliği tehdit ederken niye basit bir çözüme gidip ülkeyi isgal etmeyelim?'' sorusunu yöneltmişti. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

 

Öne Çıkanlar