Mahçupyan: Eski bakanların hepsi yeni bir oluşum içinde

Mahçupyan: Eski bakanların hepsi yeni bir oluşum içinde
Davutoğlu’nun eski danışmanlarından Etyen Mahçupyan, yerel seçimler sonrası AKP içindeki bazı kişilerin yeni bir parti kurulacağı iddiasını değerlendirdi.

Eski başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun danışmanlarından Etyen Mahçupyan, "AKP'de bakanlık yapmış kişiler yeni bir oluşum içinde" dedi. .

RS FM’de yayınlanan ve "Yavuz Oğhan’ın sunduğu Bidebunudinle" programına katılan Mahçupyan, seçimden sonra AKP’nin önemli yerleri kaybetmesi halinde bu kişilerin harekete geçebileceğini söyledi.

Bunun bir siyasi irade meselesi olduğunu kaydeden Mahçupyan, şunları söyledi: "Bu işler teknik değil siyasi irade işi. Başımıza bir şey gelir mi, ben bu işi sonuna kadar götürebilir miyim, bende irade var mı, insanlar benim yanımda durur mu veya CHP abuk bir şey yapar mı gibi sorular var. Bu işi yapacaklar da bir şekilde AK Parti'nin içinde, kenarında olmuş muhafazakar kişiler. Ne kadar bakan vardıysa hepsini bu kişiler içinde sayabilirsiniz."

BİNALİ YILDIRIM KARARI AKP GRUBUNDAKİ RAHATSIZLIKTAN DOLAYI ALINDI

"Muhafazakar kesimde siyasi ve ahlaki sebeplerle büyük bir kaynama var" diyen Mahçupyan, AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Binali Yıldırım'ın TBMM Başkanlığı'ndan istifa etmemesine de değindi. Mahçupyan, Binali Yıldırım'ın karar değiştirerek istifa edeceğini açıklamasına ilişkin "Karar değişikliği bizzat AK Parti grubunun içindeki rahatsızlıktan kaynaklanıyor" dedi.

TV5'te Ahu Özyurt'un sunduğu 'Yüz Yüze' isimli programa da konuk olan Mahçupyan, AKP içindeki bazı kesimlerin, parti içindeki liyakat dışı uygulamalardan, atamalardan ve çeşitli devlet ihalelerinin veriliş tarzından memnun olmadığını söyledi.

'ARAYIŞIN OLMAMASI KAÇINILMAZ'

Mahçupyan, kendisine yöneltilen, "Yeni bir siyasi oluşum var mı?" sorusuna ise şu cevabı verdi: "Bu arayışlar şu anda var ve olmaması kaçınılmaz. Çünkü Türkiye iyi yönetilmiyor. İyi yönetilmediği herkes tarafından görülüyor. İyi yönetemediği için kaybetme ihtimali olan iktidar, alanı daraltarak ancak bununla başa çıkabileceğinin farkında. Alanı daraltma yöntemi olarak da beka meselesini kullanıyor. Ama bu da gözüküyor. Bunun da gerçeklikle ilişkili olmadığını AKP'liler de biliyor.

'BU SEÇİMLERİN SONUCU BAZILARINI ÇOK İLGİLENDİRİYOR'

Bu seçimlerin sonucu bazılarını çok ilgilendiriyor. Her partinin muhaliflerini ilgilendiriyor. Ama en büyük gerginlik AKP'de, muhafazakar tabanda. İyi bir örnek gördüler, ilk 10 senesi AKP'nin. Onu görmeselerdi belki aldatılabilirlerdi. Şimdi hem iyi bir örnek gördüler, hem iyi örneği biliyorlar. Şu anda olanla mukayese ediyorlar. Şu anda olanın ahlaki açıdan da önemli olduğunun farkındalar." (Kaynak: Sputnik) 

 

Öne Çıkanlar